Sterkte

Olga Brinkhorst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sterkte

gebonden: € 9.95

ISBN: 9789082267822, geïllustreerd, 32 blz., October 2018
Formaat: 20.5 (h) x 20.3 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 245 gram.

Uitgever: Blije Binnenste

beschrijving

Dit boek gaat over de emotie bedroefd.

Soms ben je zelf verdrietig en voel je je bedroefd. Maar het kan ook zijn dat een ander zich bedroefd voelt. Het kan zijn dat je dan niet weet wat je tegen die persoon moet zeggen of wat je moet doen. Even een arm om iemands schouder slaan kan al heel erg helpen. Of even zachtjes je hand op de arm leggen. Dat geeft een gevoel van troost. Mensen die heel verdrietig zijn willen daar misschien over praten en het is fijn als je dan wilt luisteren zonder zelf veel te zeggen. Maar het kan ook zijn dat die persoon helemaal geen zin heeft om te praten en stil of zelfs nors wordt door het bedroefde gevoel. Dan zou je “Sterkte” kunnen zeggen. Daarmee zeg je in één simpel woord: “Ik zie dat je je bedroefd voelt en dat vind ik rot voor je.” Dan wens je iemand kracht om het verdriet te dragen. En dat maakt dat zware gevoel al een stuk lichter. Probeer het maar eens.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Olga Brinkhorst en André Barendse zijn een echtpaar dat een uitgeverij is begonnen speciaal voor kinderboeken gericht op de emotionele ontwikkeling. André is IT’er en heeft een achtergrond in de lifecoaching. Hij komt vaak met een idee, die vervolgens verder uitgewerkt wordt door zijn vrouw. Olga tekent, schildert en schrijft al van jongs af aan en werkt nu samen met vormgever Hanneke van Os aan de prentenboeken voor Blije Binnenste. André en Bjorn van Mill werken de boeken verder uit tot digitale versies en ontwerpen spelletjes-apps die gekoppeld zijn aan de boeken. Neem een kijkje op de website www.blijebinnenste.nl om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.
toelichting“Sterkte” is een boek over het verdriet van een ander en hoe je daarmee omgaat.

Het boek is geschreven voor kinderen van 8 tot 10 jaar en kan met name gebruikt worden als er sprake is van een sterfgeval in de omgeving. Of als een bekende, een vriendje of klasgenootje zich in een fase van rouw bevindt. Het boek geeft uitleg over het “condoleren”, wat vaak samengaat met vaste gebruiken. In het boek is gebruik gemaakt van een condoleance-avond waar de hoofdpersoon, een jongen van een jaar of 9, naartoe gaat met zijn moeder nadat de buurman is overleden. De jongen leert wat we bedoelen met termen als “gecondoleerd” en “sterkte” en hij begrijpt uiteindelijk de waarde van het sturen van een (condoleance)kaart naar iemand die door een moeilijke periode heen gaat.

Zoals alle boeken van Blije Binnenste werkt die kinderboek als een hulpmiddel om met het kind in gesprek te komen over emoties en andere zaken die in het “binnenste” van het kind omgaan.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.