Hormoonbalans voor vrouwen

Ralph Moorman; Barbara Havenith

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hormoonbalans voor vrouwen

paperback/ gebrocheerd: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082235913, geïllustreerd, 220 blz., October 2015
Formaat: 21.1 (h) x 14.9 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 588 gram.

Uitgever: Ronde Tafel, SU De

redactie: Meike Huber; Liz Raadsen

illustrator: Marieke Honingh

beschrijving

Hormonen. Wat zijn het eigenlijk, wat doen ze en waarom? Maar vooral: wat als er hormonaal iets scheef gaat? Wat als de hormonen uit balans raken? Dan ontstaan er klachten of zelfs ziekten. Hoe je die kunt voorkomen of oplossen, daar gaat dit super praktische boek over.

Elke vrouw kent de soms genadeloze invloed van weerspannige hormonen. Een niet goed functionerende hormoonhuishouding kan klachten en ziekten op allerlei vlakken veroorzaken. Zowel fysiek als mentaal. In Hormoonbalans voor vrouwen nemen we 38 veel voorkomende klachten en ziekten bij vrouwen onder de loep; van acne tot overgangsklachten of moeilijk zwanger kunnen worden, van pijn bij het vrijen tot PMS of depressie en van vaginale schimmelinfecties tot cellulite of afwijkende uitstrijkjes. We zoeken de diepere oorzaak, en leggen uit hoe je deze klachten zelf aan kunt pakken. Zo kom je er écht van af.

Want het fijne is: je kunt er veel meer aan doen dan je denkt. Of dan de meeste artsen denken. Naast medicatie valt er ontzettend veel winst te behalen op het gebied van bijvoorbeeld voeding en beweging. Sterker nog, in veel gevallen maakt een verandering in de levensstijl medicatie overbodig.

In Hormoonbalans voor vrouwen lees je hoe je dat zo eenvoudig mogelijk kunt bereiken. Wat kun je beter wel of juist niet eten? Welke supplementen kunnen helpen? En welke vormen van beweging en sport? Concrete tips, helder advies en veel voer (letterlijk en figuurlijk) om over na te denken brengen je hormonen terug in balans. Vaak zonder tussenkomst van medicijnen. En dat voelt gezonder, natuurlijker, energieker en gelukkiger.

Uniek aan het boek is de dubbele aanpak die veel verder gaat dan alleen de medische: een arts én een coach op het gebied van voeding en levensstijl hebben hun kracht en kennis gebundeld. Dit boek is daar het resultaat van. De auteurs van het boek, ir. Ralph Moorman en drs. Barbara Havenith, hebben beiden jarenlang kennis verzameld en ervaring opgedaan op dit specifieke kennisgebied. Ralph Moorman is levensmiddelentechnoloog/ gezondheidscoach. Barbara Havenith is gynaecoloog/ vrouwenarts.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Drs. Barbara Havenith studeerde geneeskunde aan de Universiteit Maastricht en is gynaecoloog sinds 1995. Tot 2011 werkte zij in diverse ziekenhuizen om daarna haar eigen praktijk te starten. In 2013 rondde zij haar tweede specialisatie tot orthomoleculair arts af. Het liefst noemt ze zichzelf vrouwenarts. ‘Vrouwenarts is een prachtig Nederlands woord dat goed weergeeft dat ik een arts voor de complete vrouw wil zijn.’

Ir. Ralph Moorman studeerde levensmiddelentechnologie aan de Wageningen
Universiteit. Hij is nu werkzaam als levensmiddelenadviseur, bedrijfsadviseur voeding & gezondheid, spreker, docent en gezondheidscoach volgens de
principes van zijn eigen hormoonfactorprogramma. Van zijn hand verschenen de
boeken De hormoonfactor en De boodschappencoach. Daarnaast schreef hij Het hormoonbalansdieet en Hans halveert.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.