Zoon van de Zon

Cusco, 1532

Wim Kamerbeek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zoon van de Zon

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082221725, geïllustreerd, 576 blz., October 2015
Formaat: 21.3 (h) x 13.8 (b) x 4.7 (d) cm. Gewicht: 851 gram.

Uitgever: Auteursimpresariaat Baumann & Co

redactie: Rob van Leeuwen

beschrijving

De Nederlanden waren begin zestiende eeuw een modderige uithoek van de bekende wereld. Willem van Delft, oftewel Guillem del Norte, trekt er op uit en ontsnapt in een Italiaanse veldslag op wonderbaarlijke wijze aan de dood. Terug in Amsterdam gaat hij op zoek naar antwoorden en raakt hij bevriend met zijn leermeester, de Joodse bankier Salomón. Deze geeft Willem een geheime opdracht. Willem vertrekt en begint aan een avontuurlijke reis naar de Nieuwe Wereld: van Amsterdam naar Sevilla en verder per schip naar Panamá en Zuid-Amerika.

Via allerlei gebeurtenissen en verwikkelingen belandt Willem samen met de Inca Huáscar en de Spaanse edelman Alfonso in het machtige rijk van de Vier Windstreken en bereikt uiteindelijk de hoofdstad Cusco (Peru). Hij ontdekt daar volstrekt nieuwe dingen, beleeft het ene na het andere avontuur en verliest zijn hart aan de mooiste vrouw van het land. Willem wordt zelf een Zoon van de Zon en probeert het rijk van de Inca's te behoeden voor de ondergang. Maar het rijk heeft het zwaar te verduren: het wordt geteisterd door een onbekende epidemie, er breekt een felle burgeroorlog uit en de
Spaanse conquistadores staan als aasgieren te dringen om de rijkdommen aan goud en zilver te plunderen. Zal het Willem lukken om het tij te keren?

Zoon van de Zon is historische fictie. Het schetst een indringend beeld van het leven en de gebeurtenissen in het Inca-rijk voordat het door de Spanjaarden werd platgewalst. De lezer wordt meegevoerd in een wereldwijde wervelwind van avonturen, scheepvaart, oorlog, paarden, goudkoorts, bankieren, spiritualiteit, romantiek en verborgen kennis.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Wim Kamerbeek studeerde journalistiek in Tilburg en beproefde als twintiger zijn geluk in Bolivia. Hij leefde zo’n tien jaar in Zuid-Amerika waar hij vele beroepen uitoefende en bijzondere avonturen meemaakte. Hij keerde in 2000 terug naar Nederland, maar hield er een grote fascinatie voor Zuid-Amerika aan over. Inmiddels is Wim Kamerbeek een deskundige in historische vraagstukken over Zuid-Amerika. Hij geeft colleges en lezingen en is auteur van het boek “Ploegen van de Zee, de geschiedenis van Zuid-Amerika”. In 2015 voegde Wim Kamerbeek twee werken aan zijn oeuvre toe: “Atahuallpa’s Vergissing” een prachtig geïllustreerd boek over de opkomst, het leven en de ondergang van de Inca’s, en “Zoon van de Zoon”, een historische roman over hoofdpersoon Willem van Delft die het Inca-rijk ontdekt voordat het door de Spanjaarden zal worden platgewalst.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.