Atahuallpa's Vergissing

de verloren glans en rijkdom van de Inca's

Wim Kamerbeek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Atahuallpa's Vergissing

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082221718, geïllustreerd, 312 blz., December 2015
Formaat: 19.8 (h) x 13.1 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 416 gram.

Uitgever: Auteursimpresariaat Baumann & Co

redactie: Carl Stellweg

beschrijving

Hoe is het mogelijk dat het grootste rijk op aarde als een kaartenhuis instortte door een legertje van 168 woestelingen? Was het omdat Atahuallpa, de heerser van het Inca-rijk, zich vergiste in de Spaanse conquistadores? Hoe had de wereld er uitgezien als Atahuallpa anders had gereageerd op de mannen van Francisco Pizarro?

Dit boek gaat over het ontstaan en de ondergang van het Inca-rijk, maar ook over hoe dit machtige rijk functioneerde en wat het de wereld allemaal te bieden had. Een geschiedenisboek dat leest als een avonturenroman over de goudkoorts, met hier en daar een vleugje economie, taalkunde, esoterie en de kunst van de oorlogsvoering.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Wim Kamerbeek studeerde journalistiek in Tilburg en beproefde als twintiger zijn geluk in Bolivia. Hij leefde zo’n tien jaar in Zuid-Amerika waar hij vele beroepen uitoefende en bijzondere avonturen meemaakte. Hij keerde in 2000 terug naar Nederland, maar hield er een grote fascinatie voor Zuid-Amerika aan over. Inmiddels is Wim Kamerbeek een deskundige in historische vraagstukken over Zuid-Amerika. Hij geeft colleges en lezingen en is auteur van het boek “Ploegen van de Zee, de geschiedenis van Zuid-Amerika”. In 2015 voegde Wim Kamerbeek twee werken aan zijn oeuvre toe: “Atahuallpa’s Vergissing” een prachtig geïllustreerd boek over de opkomst, het leven en de ondergang van de Inca’s, en “Zoon van de Zon”, een historische roman over hoofdpersoon Willem van Delft die het Inca-rijk ontdekt voordat het door de Spanjaarden zal worden platgewalst.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.