Succesvol wijn maken

Antoon Balis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Succesvol wijn maken

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082209716, geïllustreerd, 192 blz., June 2014
Formaat: 23.5 (h) x 16.5 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 536 gram.

Uitgever: Brouwland bvba

beschrijving

'Succesvol wijn maken' is een boek voor wijnliefhebbers die de ambitie hebben om zelf iets lekkers op tafel te zetten. Het is geschikt voor de beginnende wijnmaker, alsook voor degenen die al meer gevorderd zijn en nog op zoek zijn naar extra informatie of verfijning. Alles in duidelijk verstaanbare taal, zonder overbodige franjes en scheikundige formules. Wel met oog voor detail en moderne vinificatietechnieken.
Het boek beschrijft de meeste facetten van het wijn maken van pluk tot wijnkelder. Met uitgebreide vinificatieschema's nodig om een degelijk glas wijn te produceren.
Wie de aangereikte theorie in de praktijk weet om te zetten, zal er in slagen een zeer goede wijn te produceren.
De auteur: "Na mijn opleiding wijnbouw/wijn maken speelde ik met het idee om een boek te schrijven, omdat er in het Nederlands vrijwel geen boeken bestaan, die de kneepjes van het vak uit de doeken doen. Zonder degelijke achtergrond is het nagenoeg onmogelijk om goede wijn te maken. Iedereen is gebaat met de juiste informatie. Dit boek draagt bij tot een beter inzicht in het proces en bijgevolg tot een betere wijn."

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.