Vrouwen in de Elfstedenwedstrijdtocht 1985, 1986, 1997

een vergeten categorie

Mark Hilberts

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vrouwen in de Elfstedenwedstrijdtocht 1985, 1986, 1997

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789082205213, geïllustreerd, September 2014
Formaat: 25.9 (h) x 20.2 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1100 gram.

Uitgever: Noord Print

beschrijving

De Elfstedentocht is voor velen het meest tot de verbeelding sprekende sportevenement van Nederland. Desondanks startten pas in 1985 voor het eerst vrouwen in de Elfstedenwedstrijdtocht!
In een tijd van modernisering en emancipatie bleef de Vereniging Friesche Elfsteden een opvallend conservatief mannenbolwerk.
Auteur Mark Hilberts interviewde vrijwel alle geklasseerde deelneemsters aan de wedstrijdtochten en spitte het archief van de vereniging door op zoek naar de positie van vrouwen in de Elfstedengeschiedenis.
Geïllustreerd met uniek fotomateriaal worden de belevenissen verteld van een haast vergeten groep topschaatssters en geschiedenis geschreven!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mark Hilberts (1973) is sportpublicist en schreef eerder de hardlooproman Hoek van Holland Den Helder.

In het dagelijks leven is Hilberts als Topsport-Talentcoördinator en docent Geschiedenis verbonden aan de LOOT-CTO school het Calandlyceum in Amsterdam. Als duursporter en voormalig topsporter kent Hilberts de ins en outs van de sportwereld. Met zijn achtergrond als geschiedenisdocent weet hij sportgeschiedenis tot leven te brengen en ons te prikkelen om na te denken over de toekomst in de sport.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.