Goud & bloed

oud geld kent eigen wetten

Lotte Hendrickx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Goud & bloed

paperback/ gebrocheerd: € 20.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082201666, 313 blz., May 2015
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 3.4 (d) cm. Gewicht: 638 gram.

Uitgever: El Jeir

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Als de rijke Pieter L. het familiegraf te Middelharnis laat uitdiepen, wordt er een oude grafkelder ontdekt. Er zijn drie loden kisten overgebleven, waarvan er één een bijzondere sarcofaag bevat; daarin wordt naast zijn stamvader uit de zeventiende eeuw, ook een tinnen koker met allerlei documenten gevonden. Eén document vertelt het verhaal van een bijzondere reis waarbij het VOC schip dat zijn vroegere familie vervoert, wordt geroofd door Duinkerkse kapers. Een ander document in geheimtaal beschrijft de afloop van die reis en geeft de verblijfplaats van het toenmalige losgeld, dat inmiddels een grote waarde vertegenwoordigd. In een spannende zoektocht lijkt alles goed af te lopen, totdat Pieter een verschrikkelijke ontdekking doet.


Dit is de derde thriller die Lotte Hendrickx in korte tijd heeft geschreven. Haar uitzonderlijke talent zorgt ervoor dat de lezer aan zijn stoel zit gekluisterd en door blijft lezen. Haar prachtig taalgebruik en de bijzondere humor geeft maakt deze thriller tot een ongekend hoogtepunt van de Nederlandse literatuur.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Goud geld en zilver bloed

paperback/ gebrocheerd: € 17.00
Als Pieter L. het familiegraf te Middelharnis wil uitbreiden en daarom laat uitdiepen, stuiten de werkmensen op een verborgen grafkelder. ...

Meer boekennieuws op Facebook.