Goud geld en zilver bloed

oud geld kent eigen wetten

Lotte Hendrickx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Goud geld en zilver bloed

paperback/ gebrocheerd: € 17.00

ISBN: 9789082201659, 230 blz., September 2014
Formaat: 23.1 (h) x 14.9 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 434 gram.

Uitgever: EL JEIR UITGEVERIJEN BV

redactie: Marianne Panhuysen

bewerkt door: Amsterdam Artwise

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Als Pieter L. het familiegraf te Middelharnis wil uitbreiden en daarom laat uitdiepen, stuiten de werkmensen op een verborgen grafkelder. Daar ontdekken zij drie loden doodskisten met gemummificeerde lichamen, waarvan één kist een bijzondere schat verbergt. Van de drie gemummificeerde lichamen is er één nog uitzonderlijk gaaf. Ook ontdekt Pieter dat een van die lichamen behoort aan de stamvader van zijn familie. In zijn kist liggen documenten verborgen. Eén document is in geheimtaal geschreven, waarvan Pieter de code niet kan ontcijferen. De ingehuurde behulpzame archeoloog en mummiedeskundige Prof. Botter blijkt erg nieuwsgierig.
Tijdens een bezoek aan zijn zoon in New York ontmoet Pieter een vrouw, die net als hij afstamt van een familie van VOC en WIC aandeelhouders. Rachel le Maire wordt verliefd op Pieter en zij besluiten zich te verloven. Dan gebeurt het ondenkbare....

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Lotte Hendrickx schreef haar thrillerdebuut in 2012. Haar boek EEN DUISTERE BESLISSING werd enthousiast ontvangen en de recensies waren lovend. Het zette haar aan om opnieuw een thriller te schrijven, ditmaal geen erotische thriller, maar een roman over een van de laatste telgen van een rijk geslacht. Deze man, Pieter L. houdt zich bezig met zijn hobbies en het beheer van het familiekapitaal. De weduwnaar bezoekt zijn zoon in New York en heeft in het vleigtuig een aangename ontmoeting met een jonge en ambitieuze dame, die eveneens uit een familie van oud geld stamt.
Voorafgaand aan zijn vertrek naar de US had Pieter L. het familiegraf willen vergroten en moest het wegens plaatsgebrek uitdiepen. De werkmensen stuitten op een verborgen grafkamer, waain onder meer drie loden doodskisten liggen. Een der kisten herbergt een bijzondere schat. Een ingehuurde archeoloog en mummiedeskundige helpt en compliceert de geschiedenis.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Goud & bloed

paperback/ gebrocheerd: € 20.50
Als de rijke Pieter L. het familiegraf te Middelharnis laat uitdiepen, wordt er een oude grafkelder ontdekt. Er zijn drie loden kisten ...

Meer boekennieuws op Facebook.