De leer ontsluierd

H.C. Curiel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De leer ontsluierd

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082197112, 217 blz., April 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 334 gram.

Uitgever: Highly Favored Publishing

illustrator: Bas Ruyter

trefwoorden: de leer filosofie manuscript van inzicht sociologie stof tot nadenken woordenboek

beschrijving

Durf je alles los te laten en na te denken over het leven, jouw leven, zonder maatschappelijke druk, voorkeuren of vooroordelen?
Dit manuscript bevat een schat aan inzichten inzake voorgaande vragen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Eind jaren zeventig (1970) is de auteur bij een ernstig auto-ongeluk betrokken geweest. Deze heeft hij weten te overleven, maar heeft eerst 10 dagen in een diepe coma gelegen.

Na volledig te zijn hersteld, begon hij aan een spirituele reis die zijn innerlijke wezen zou transformeren. De eerste stap was door met geleerden in contact te komen. Vervolgens begon hij intens te mediteren waarbij diverse inzichten zich openbaarden. Deze inzichten zorgden ervoor dat hij anders, beter gezegd dieper, naar de wereld ging kijken. Om jezelf te kunnen verlichten, dien je het onzichtbare innerlijk te kunnen verenigen met het uiterlijk om de eenheid te bereiken.

25 jaar geleden begon hij met het vastleggen mede omdat de menigte hiervoor heeft gevraagd. De auteur heeft zijn inzichten gebundeld in het boek getiteld ‘De leer ontsluierd’. In het boek beschrijft de auteur de techniek die hij heeft toegepast om de leer te ontsluieren en zichzelf te bevrijden.
toelichtingEen bijzondere en paradoxale uitgave

Ieder van ons worstelt op zijn tijd met het leven, met de soms zeer ingrijpende gebeurtenissen waarmee wij mensen worden geconfronteerd, en met zingevingsvragen die soms vanuit het niets lijken te komen. Wie zijn kop hiervoor niet in het zand wil steken, kan terecht bij tal van religieuze stromingen, zijn toevlucht nemen tot een van de vele zelfhulpboeken of zich wenden tot deze of gene goeroe. Hierover staat in De leer ontsluierd: ‘De eerste en gemakkelijkste keuze is: geloven wat anderen geloven.’

Wie hiermee geen genoegen wil nemen, maar wel op zoek is naar wijsheid en inspiratie, vindt in De leer ontsluierd een onuitputtelijke bron van observaties en aforismen, die kunnen dienen als uitgangspunt voor verdere overpeinzing en meditatie. Verwacht geen hapklare antwoorden, want: ‘Door te zeggen hoe het wel moet, wordt het denken begrensd.’ Neem afscheid van uw vaste overtuigingen en dogma’s, stel u open voor de leer die ‘geen leer’ is en maak contact et het onzichtbare innerlijk.

De leer ontsluierd is in zekere zin een paradoxaal uitgave. Immers: woorden zijn in feite geen geschikt medium om de boodschap over te brengen die de auteur voor ons heeft. Gelukkig is dat voor hem geen reden geweest om ons deze bijzondere uitgave te onthouden!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.