Mijn verhaal

Richard de Mos

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn verhaal

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082195590, 352 blz., January 2021
Formaat: 21.0 (h) x 14.1 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 447 gram.

Uitgever: V.O.F. Buttkicken.nl

beschrijving

Op dinsdag 1 oktober 2019 wordt de Haagse wethouder en locoburgemeester Richard de Mos met veel vertoon van macht door de Rijksrecherche van zijn bed gelicht. Hij blijkt tot zijn grote verbazing (en woede) te worden verdacht van corruptie, omkoping, het schenden van het ambtsgeheim en later ook nog deelname aan maar liefst twee criminele organisaties.

Is Richard de Mos inderdaad de crimineel die Openbaar Ministerie en diverse media sindsdien van hem proberen te maken? Of is hier sprake van een politiek gestuurde zaak met twee doelen. Ten eerste: voorkomen dat deze outsider tijdelijk opvolger werd van de toenmalige burgemeester Pauline Krikke, over wie daags na de inval bij De Mos een vernietigend rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zou verschijnen dat tot haar aftreden leidde. Ten tweede: het voor jaren kaltstellen van de leider van een lokale partij die met zijn succesvolle Ombudspolitiek alle gevestigde partijen in de Hofstad aan het verpletteren was.

De Mos is niet de man die lijdzaam toeziet hoe hij gesloopt wordt en besloot zíjn kant van het verhaal op te schrijven. In dit boek vecht hij terug van een achterstand in punten, die de meeste andere targets van het OM tot opgave zouden hebben verleid. Het is een intrigerend verhaal met als centrale vraag: wíe is hier nu eigenlijk integer? Is dat het Openbaar Ministerie? Zijn dat de politici, van raadsleden tot ministers aan toe, van de gevestigde partijen? Of is het juist die gewone Hagenees Richard de Mos, die als ‘ongewenste vreemdeling’ in de politiek keihard knokt voor zijn mensen, de kiezers?

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Richard de Mos (1976) is de middelste van drie zoons in een arbeidersgezin. Zijn Scheveningse vader werkt na een carrière in de koopvaardij bij een verzekeringsmaatschappij. Zijn Haagse moeder is kraamverzorgster en voedt de drie kinderen op. Tussen 2009 en 2012 is hij Tweede Kamerlid en vanaf 2010 gemeenteraadslid in Den Haag voor de PVV. Na een breuk start hij in 2012 Groep de Mos, waarmee hij in 2014 drie zetels haalt. In 2018 wordt zijn Groep de Mos/Hart voor Den Haag met acht zetels de grootste partij en wordt hij wethouder en eerste locoburgemeester. Een inval door de Rijksrecherche leidt in oktober 2019 tot zijn vertrek. Daarna wordt hij weer fractievoorzitter in de gemeenteraad en dingt hij als lijsttrekker van de landelijke vernieuwingsbeweging Code Oranje naar zetels in Tweede Kamer.inhoudsopgaveVoorwoord
Inleiding
Hoofdstuk 1: Volksjongen tussen notabelen
Hoofdstuk 2: De start van Groep de Mos
Hoofdstuk 3: Kiezen voor Ombudspolitiek
Hoofdstuk 4: ‘Maak ons de grootste’
Hoofdstuk 5: De Mos I, college van hoop en optimisme
Hoofdstuk 6: Feelgoodpolitiek: ‘Wij regelen het!’
Hoofdstuk 7: Zomer vol verdriet
Hoofdstuk 8: Een pure karaktermoord
Hoofdstuk 9: Hoofdrol in een slechte B-film
Hoofdstuk 10: Rug rechten en kansen pakken
Hoofdstuk 11: De mannen van de klankbordgroep
Hoofdstuk 12: Trial by media
Hoofdstuk 13: De verdenkingen
Hoofdstuk 14: Schending van het ambtsgeheim?
Hoofdstuk 15: Vijf vergunningen, niemand benadeeld
Hoofdstuk 16: Leegstaand vastgoed herbestemmen? Foei!
Hoofdstuk 17: ‘Honderdduizend kutambtenaren en een garage’
Hoofdstuk 18: Edwin Jansen, Di-rect en Mindf*ck!
Hoofdstuk 19: Wat hebben ze Den Haag aangedaan?
Hoofdstuk 20: Tekort aan spraakwater bij de verhoren
Hoofdstuk 21: Hypocriet Nederland: meten met twee maten
Hoofdstuk 22: Gaat het om de waarheid?
Hoofdstuk 23: Spiegelbeeld, vertel eens even…
Hoofdstuk 24: Welke lessen kunnen we trekken?
Hoofdstuk 25: Zin in de toekomst
Dankwoord
toelichtingIs de Haagse politicus Richard de Mos de crimineel die het Openbaar Ministerie en media van hem maken? Of werd hij te succesvol met zijn Ombudspolitiek en moet hij een kopje kleiner gemaakt worden in een politiek proces?
In 'Mijn Verhaal' probeert De Mos zijn achterstand op punten om te buigen in een keiharde knock-out.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.