Emotionele stabiliteit

Honzik Pavel; Yoran Verschoor

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Emotionele stabiliteit

paperback/ gebrocheerd: € 10.25

ISBN: 9789082165104, geïllustreerd, 80 blz., December 2013
Formaat: 21.0 (h) x 18.0 (b) x 0.6 (d) cm. Gewicht: 221 gram.

Uitgever: Ronde Tafel, SU De

beschrijving

In de jaren dat toptennisser Jan Siemerink als prof speelde, leerde hij volgens eigen zeggen dat de echte toppers zich konden onderscheiden door hun emotionele stabiliteit. Mentale factoren zijn dan ook doorslaggevend op zowel topniveau als op de trainingsbaan.
Dit boek is een praktische informatiebron voor spelers en trainers van elk niveau die concreet met mentale vaardigheden aan de slag willen op de tennisbaan. Je leest meer over wedstrijdspanning, faalangst en de invloed van emoties op je wedstrijdniveau. Je leert hoe je emoties kunt sturen en welke strategieën er zijn om tot een goede prestatie te komen. Met behulp van praktische oefeningen kun je aan de slag om zelf of met je trainer je emotionele stabiliteit te verbeteren.
Steffan Kok hoofdredacteur van het magazine TENNiS en TENNiS.nl:
"Een praktisch boekje dat inzicht en handvatten geeft in de wijze waarop je wedstrijdspanning de baas kunt blijven. Pavel en Verschoor zetten vanuit hun achtergrond in de psychologie en coaching helder uiteen welke strategieën de tennisser hiervoor kan gebruiken. Een aanrader voor zowel wedstrijdspeler als tennisleraar."

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.