Standaarden voor Zelfzorg

geneesmiddel informatie centrum

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Standaarden voor Zelfzorg

paperback/ gebrocheerd: € 59.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082150599, geïllustreerd, 432 blz., August 2017 UITVERKOCHT!

Uitgever: KNMP Medicijn Media

redactie: J.J. Luinenburg; D. Ensink-Dost; A.C.A.M. Lelie-van der Zande

beschrijving

De Standaarden voor Zelfzorg ondersteunen het apotheekteam in de openbare apotheek bij het geven van een verantwoord zelfzorgadvies aan de patiënt. Dit standaardwerk is bovendien bedoeld als studieboek voor apothekersassistenten en apothekers in opleiding. Deze achtste, geheel herziene editie is overzichtelijk en op de praktijk toegesneden, met kernpunten, WHAM-vragen en niet-medicamenteuze en medicamenteuze adviezen.

Het boek biedt 22 Zelfzorgstandaarden over veelvoorkomende zelfzorgklachten en aandoeningen zoals allergische rinitis, hoofdluis, verkoudheid en griep. Verder is er een zelfzorgadvies over vitamine D en zijn er vier UA-Standaarden met advies over medicijnen die uitsluitend in de apotheek verkrijgbaar zijn. Daarnaast bevat het boek uitgebreide achtergrondinformatie over wat zelfzorg is en wat nodig is om de klant een goed advies te geven.
Alle informatie is bijgewerkt naar de nieuwste richtlijnen en literatuur. Met dit boek in de hand zijn de apotheker en apothekersassistent in staat om een wetenschappelijk onderbouwd zelfzorgadvies te
geven aan de patiënt aan de balie. Zo draagt het bij aan de meest laagdrempelige vorm van zorgverlening in Nederland: de apotheekzorg.

Over het Geneesmiddel Informatie Centrum
Het Geneesmiddel Informatie Centrum (GIC) is het kennisinstituut geneesmiddelen van de apothekersorganisatie KNMP. Het ontwikkelt en onderhoudt producten die apothekers ondersteunen
bij de zorg voor de patiënt. Naast de Standaarden voor Zelfzorg zijn dit bijvoorbeeld de medicatiebewaking in de G-Standaard en het Informatorium Medicamentorum. Voor patiënten brengt het GIC onafhankelijke, wetenschappelijk gefundeerde geneesmiddelinformatie op Apotheek.nl.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.