Vrij van de Wet?

Een heilig huisje omver

E. Noordermeer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vrij van de Wet?

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789082147025, geïllustreerd, 166 blz., March 2018
Formaat: 21.9 (h) x 14.3 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 251 gram.

Uitgever: Sola Scriptura

illustrator: Leon Aantjes; Corine Kraak

trefwoorden: dogma apostelconvent mondelinge leer paulus tora vergadering in jeruzalem vrij van de wet wet van god

beschrijving

Het eerste boek van drs. E. Noordermeer, De hemelse voedselbank (5e druk 2017), heeft veel stof doen opwaaien. Dit boek Vrij van de Wet? is minstens zo prikkelend. Deze tweede uitgave is een herziene en uitgebrei-de uitgave van de eerste druk.

Het Oude Testament is voor veel christenen moeilijk. Veel zaken hierin staan ver van ons af omdat de tijd en cultuur zo wezenlijk verschillen van de onze. Dat geldt met name voor het wetgevende gedeelte. Wat moeten we er toch mee? Gelukkig verlost Paulus ons van de gedachte dat we re-kening moeten houden met deze wet door te stellen dat wij, sinds Chris-tus, niet meer onder de wet zijn. ‘We zijn vrij van de Wet’ is een algemeen dogma binnen vrijwel alle kerkelijke stromingen. De auteur betwijfelt of dit terecht is.

De Bijbel wordt door mensen geïnterpreteerd. Die interpretatie is met name afhankelijk van de eigen cultuur en daarbij ligt misinterpretatie op de loer. De auteur behandelt de belangrijkste Bijbelgedeelten die tot bo-vengenoemd dogma hebben geleid en plaatst ze in hun context en daar-mee ook in hun oorspronkelijke betekenis. Bijvoorbeeld:
 Wat betekent Jezus’ uitspraak ‘Het is volbracht.’? Is dat de Wet?
 Is de Wet werkelijk aan het kruis genageld … of iets anders?
 Wat wordt bedoeld met ‘de wet van de zonde en dood’? Gaat dat werkelijk over de Tora, Gods Wet?
 Wat betekent de uitslag van de vergadering in Jeruzalem voor ons?

Dit boek is vernieuwend, het zou zomaar uw manier van geloven kunnen veranderen.

“Eindelijk een fris geluid waardoor het Oude Testament in een positief en ander daglicht dan gewoonlijk wordt gezet. Een goed te volgen en makke-lijk leesbaar boek wat zeker zal helpen om het Oude Testament beter te begrijpen. Van harte aanbevolen om te lezen en om over na te praten!”
Drs. Henriëtte van Nes - Evangelisch Pastoraal Studiecentrum


Drs. E. Noordermeer heeft biologie gestudeerd in Utrecht, aangevuld met een onderwijsbevoegdheid aan de VU Amsterdam. Samen met haar man runt zij een melkveehouderij. Haar wetenschappelijke achtergrond, bijbel-kennis en praktische instelling maken dit boek boeiend en prettig lees-baar.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)E. Noordermeer heeft Biologe gestudeerd aan de RUU, verlengd met een onderwijsbevoegdheid aan de VU. Thans studeert zij Hebreeuws aan de ETA en runt samen met haar man een melkveebedrijf.inhoudsopgave1. Dogma kleurt ons vizier
2. De mist van ...
3. Het waarom van de Tora
4. Het is volbracht
5. Het apsotelconvent
6. Wat verouderd is
7. De wet aan het kruis genageld?
8. De wet voorbij?
9. De vloek van de wet
10. De slaaf en de vrije
11. De scheidingsmuur afgebroken
12. Zijn alle dagen gelijk?
13. Gevolgen afschaffing Tora
toelichtingDit boek is verfrissend, bevat vele eye-openers en is prettig leesbaar. Geen theologisch werk, maar huis-tuin-en-keuken bijbelstudie voor de gewone christen die de Bijbel beter wil begrijpen. Meer info: www.enoordermeer.nl
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.