Zorg naar eer en geweten

Jolanda de Mooij; Milly van der Ploeg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zorg naar eer en geweten

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789082131413, 154 blz., October 2013
Formaat: 21.6 (h) x 13.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 228 gram.

Uitgever: HollandRidderkerk B.V.

beschrijving

In Zorg naar eer en geweten beschrijft Jolanda de Mooij wat zij noemt het 'Zien' en legt uit waarom dit volgens haar een onmisbare kernkwaliteit is voor iedere zorgverlener. Beladen kwesties als ondervoeding, fixeren en drogeren bespreekt zij vanuit haar referentiekader als verpleegkundige. Ook schrijft zij over gewetensbezwaren bij het leveren van ondermaatse zorg voor dementerende ouderen en over haar strijd dit te verbeteren.

Zorg naar eer en geweten geeft een beeld van onze verpleeghuiszorg. De zorg voor dementerende ouderen is ondermaats, mede als gevolg van bezuinigingen. Het zorgen voor dementerende ouderen in verpleeghuizen is volgens Jolanda de Mooij een van de mooiste beroepen die er bestaan. Jolanda de Mooij werkte jaren als verzorgende en later als verpleegkundige met dementerenden in het verpleeghuis. Door de jaren heen ontwikkelde zij een analytische en kritische blik op de gang van zaken; zij werd hierbij geprikkeld door de negatieve berichtgeving in de media en haar ervaringen als zorgcoördinator in een huis dat onder verscherpt toezicht. stond.

Milly van der Ploeg heeft eveneens veel praktijkervaring met de zorg voor dementerenden. Zij heeft vanuit haar achtergrond als arts en neuropsycholoog een theoretische onderbouwing en inhoudelijke verdieping gegeven. Deze samenwerking heeft geleid tot een boek rijk aan achtergrondinformatie en voorstellen ter verbetering van de zorg voor dementerenden.


Dit is een Printing On Demand product en kan niet worden geretourneerd.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.