Een zucht van verlichting

totale aanwezigheid in het dagelijks leven

Marthe van der Noordaa

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een zucht van verlichting

gebonden: € 16.95

ISBN: 9789082124231, geïllustreerd, 114 blz., June 2016
Formaat: 18.2 (h) x 15.6 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 270 gram.

Uitgever: ITIP school voor leven en werk

beschrijving

In Een zucht van verlichting maakt Marthe van der Noordaa, moeder van drie kinderen en zelfstandig ondernemer met een eigen coachingspraktijk, de vertaalslag van de boeddhistische leer naar ons drukke westerse bestaan. Zij put daarbij uit jarenlange studie in het werk van de boeddhistische meester Longchenpa. Ze toont hoe je tot de ontspannen houding van totale aanwezigheid kunt komen in de weerbarstige werkelijkheid. En hoe je die werkelijkheid vervolgens kunt gaan ervaren als een bron van creativiteit en scheppingskracht.

Ik heb er bewust voor gekozen om veel voorbeelden van mannen en vrouwen uit mijn studiegroepen te gebruiken, omdat het goed aantoont dat je je niet hoeft terug te trekken op een berg in Tibet, maar dat het binnen ieders bereik ligt om te leven in vrijheid: in pure en totale aanwezigheid.

Marthe van der Noordaa, van oorsprong theatermaker en scenarioschrijver, is auteur van Een schat aan Liefde, medeauteur van het Juwelenschip van Longchenpa en begeleider van boeddhistische studiegroepen.
Ze is verbonden aan het ITIP school voor leven en werk in Zutphen.

Met een nawoord van Hans Korteweg,
auteur van o.a. Nog vele jaren en Sta op en ga.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.