Dag lieve opa

Mirjam Visker

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dag lieve opa

gebonden: € 12.95

ISBN: 9789082114904, geïllustreerd, 28 blz., December 2013
Formaat: 21.7 (h) x 15.0 (b) x 0.8 (d) cm. Gewicht: 170 gram.

Uitgever: LAPPA BOOKS

serienaam/reeks: Lappa

trefwoorden: afscheid begrafenis dood dood opa kinderboek kinderboek begrafenis kinderboek dood overlijden grootouder overlijden opa rouwverwerking ...

beschrijving

Hoe vertel je je kind wat er allemaal gebeurt als iemand begraven wordt? De kist uitzoeken, opbaren, de condoleance…

Aan de hand van begrijpelijke tekst en heldere illustraties leven we mee met LAPPA, als zijn opa overlijdt en begraven wordt. Het verhaal en de illustraties kunnen gebruikt worden om met een kind over het overlijden en de gebeurtenissen rondom de begrafenis van de eigen grootouder te praten.
Voor kinderen die zelf kunnen lezen en schrijven, is er ruimte in het boekje om iets met het verdriet om het overlijden van hun eigen opa te doen. Het is mogelijk om over opa te schrijven, een mooie tekening voor hem te maken of een foto van opa in te plakken.
Dag lieve opa kan daardoor een blijvende herinnering aan de eigen opa zijn en geeft troost bij de verwerking van zijn dood.
Voor kinderen van 3-6 jaar

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingIn deze mooie, verzorgde uitgave doorloopt de lezer samen met Lappa het rouwproces en leert meer over de dood en het proces erna. We zien o.a.het opbaren, de condoleance, de begrafenis... De stilistische illustraties sluiten goed aan bij de tekst.

De prentvertelling is geschikt als uitgangspunt voor een gesprek over de dood en de verwerking ervan. Het kan zowel individueel als in groepsverband worden voorgelezen en besproken.
recensie citaatLappa heeft een opa waarmee hij altijd leuke spelletjes doet. Maar op een dag is opa er niet meer; hij is dood. Lappa vindt het moeilijk om te begrijpen wat doodgaan precies inhoudt en heeft ontzettend veel vragen. Hij ziet hoe opa wordt opgebaard en gaat mee naar de begrafenis. Hij maakt een mooie tekening die mee mag in de kist en in het graf.
In deze mooie, verzorgde uitgave in oblong formaat doorloopt de lezer samen met Lappa het rouwproces en leert meer over de dood en het proces erna. De dubbele pagina's zijn steeds op dezelfde manier vormgegeven. Links vinden we zwartgedrukte tekst op een zachtgekleurde ondergrond; rechts vinden we een eenvoudige, weinig gedetailleerde illustratie in mooie, heldere kleuren. Deze stilistische illustraties sluiten goed aan bij de tekst.
Eerder verscheen 'LAPPA op Terschelling'.
De prentvertelling is geschikt als uitgangspunt voor een gesprek over de dood en de verwerking ervan. Het kan zowel individueel als in groepsverband worden voorgelezen en besproken. Achterin is er ruimte (twee dubbele pagina's) voor het noteren van eigen verhaal/herinneringen, het maken van een tekening en het opplakken van een foto.
Vanaf ca. 4 jaar
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.