Geloof, hoop en naastenliefde

inspirerende teksten over de zeven zonden/deugden van het leven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geloof, hoop en naastenliefde

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 9789082113419, 156 blz., June 2017
Formaat: 21.1 (h) x 14.9 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 264 gram.

Uitgever: Inspirerende Vrouwen

redactie: Leo van den Berg; Audrey Soekhradj

beschrijving

Geloof, Hoop en Naastenliefde

De mens met al zijn zonden en deugden is een bijzonder wezen. De zeven zonden en deugden, voortvloeiend uit fraaie en minder fraaie menselijke eigenschappen, hebben al menig schrijver geïnspireerd tot de prachtigste teksten. Soms zijn ze diepgaand en nodigen ze uit tot bezinning, soms zijn ze gewoon grappig vanwege hun absurditeit. De teksten zijn dan ook uit het leven gegrepen, niets menselijks is ons vreemd.

Priester Leo van den Berg heeft zich de afgelopen veertig jaar een verwoed verzamelaar getoond van dergelijke inspirerende teksten. Of het nu om spreuken, citaten of aforismen en gedichten gaat. Zijn honger naar fraai geformuleerde teksten, al dan niet met een knipoog, heeft geresulteerd in dit zeer persoonlijke boek. Met teksten van Confucius (filosoof) tot Oosterhuis (theoloog), en van Thomas Woodrow Wilson (president) en Napoleon (generaal) tot Ernesto Cardenal (priester). En een voorwoord van Hans Bouma (schrijver, dichter en spreker). En zo leidt de 'zondige' gulzigheid van Van den Berg toch tot 'deugdelijke' wijsheid, geloof, hoop en naastenliefde in de vorm van deze bundel.

Leo van den Berg heeft zijn leven gewijd aan deze deugden door te kiezen voor het priesterschap bij de congregatie Oblaten van de Onbevlekte Maagd Maria (OMI). Na de liefde voor de mens is literatuur zijn tweede grote liefde. Zowel boeken als opiniebladen zijn niet veilig voor hem. Zijn hieruit opgedane wijsheid is verworden tot een bron van inspiratie voor anderen om het beste uit zichzelf te halen.

Ook Audrey Soekhradj, die deze bundel heeft samengesteld, mocht putten uit deze inspiratiebron. Van haar 13e tot haar 21e is zij opgevoed door Leo van den Berg als zijn eigen dochter. Zij is schrijver, trainer en spreker maar vooral ondernemer. Zij zet haar talenten in om andere vrouwen te versterken en te laten stralen. Audrey is ervan overtuigd dat je pas volledig tot je recht komt als je het beste uit jezelf haalt. Met deze uitgave wil zij een ode brengen aan Leo van den Berg, een inspirerend man die haar heeft geholpen juist dat te doen. Daarnaast wil zij jou, als lezer, met deze bundel van harte uitnodigen ook te durven stralen om zo weer voor anderen een inspiratiebron te zijn.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.