Het vaderloze tijdperk Deel I

verzamelde werken

A.E.M. van der Does de Willebois

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het vaderloze tijdperk Deel I

paperback/ gebrocheerd: € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082113327, geïllustreerd, 236 blz., December 2013
Formaat: 24.2 (h) x 16.2 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 440 gram.

Uitgever: Stichting De Blauwe Tijger

beschrijving

Het is vooral aan Alexander van der Does de Willebois (1928-1987) te danken dat er in Nederland degelijk werk is verschenen over het vaderprobleem. Van der Does de Willebois schreef Het vaderloze tijdperk in 1984. Dit in een tijd waarin de mannelijke autoriteit pas net was afgeschaft. De auteur voelde zich genoodzaakt een frontale analyse te schrijven over de vader en de afschaffing ervan. In heldere stijl toont hij aan dat een vaderloze maatschappij leidt tot een maatschappij zonder orientatiepunten. Een maatschappij waarvan de leden jaar na jaar moeilijker hun plek zullen kunnen vinden. Iets dat nu, bijna 30 jaar later, zeker werkelijkheid is geworden.

Internationale lof:

Jacques de Bourbon-Busset - lid van de Academie francaise:
"De schrijver beperkt zich niet tot kritiek, hij stelt concrete en positieve oplossingen voor, in het bijzonder op het gebied van het gezin."

en:
"Dit boek is een belangrijk boek. Het beschrijft krachtig en zonder inschikkelijkheid het falen van de moderne samenleving."

Dit boek is eerder vertaald in het Italiaans en Frans. In de laatste taal werd het enige maanden geleden met veel succes herdrukt. Het kleine oeuvre van Van der Does de Willebois blijkt nog steeds de moeite waard om herlezen te worden. Daarom begint De Blauwe Tijger met de heruitgave van Het Vaderloze Tijdperk als deel I van de verzamelde werken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.