Essays over het midden

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Essays over het midden

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789082113310, geïllustreerd, 230 blz., October 2013
Formaat: 21.2 (h) x 15.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 298 gram.

Uitgever: Stichting De Blauwe Tijger

serienaam/reeks: Blauwetijgerreeks

redactie: Jonathan van Tongeren

beschrijving

Met bijdragen van onder anderen: Martin van Creveld, Rene Cuperus, Fernand Keuleneer.

In zoverre het midden nog als begrip gehanteerd wordt, is dat meestal met betrekking tot de politiek, met alle minder gunstige associaties van dien.

Maar zijn er naast een politiek midden ook andere middens: een cultureel, een sociaal, een economisch, een artistiek midden en zo meer? En kan het midden in de politiek wellicht ook meer zijn dan 'het midden houden' tussen allerlei extremen? Het zijn deze vragen die de auteurs die aan deze bundel hun bijdrage leverden op een of andere wijze bezig gehouden hebben. Door auteurs te betrekken die uiteenlopen in expertise en in professionele, cul- turele, religieuze en politieke achtergrond, hebben de samenstel- lers gepoogd het thema 'Midden' uit verschillende invalshoeken te belichten. Het is opvallend hoe, ondanks de uiteenlopende achtergronden van de schrijvers en de uiteenlopende onder- werpen waarover zij schrijven, toch gemeenschappelijke lijnen in de diverse betogen te ontdekken zijn.

De bundel die voor u ligt is het eerste deel in de Blauwetijger- reeks. Een reeks over uiteenlopende thema's die bij uitgeverij De Blauwe Tijger verschijnt. De eerste bundel in de reeks is niet alleen een numeriek, maar ook een inhoudelijk vertrekpunt.Van- uit het midden kunnen ook andere maatschappelijk belangrijke thema's geexploreerd worden.

Het midden is geen keuze voor de consensus, voor een midden- positie tussen allerlei uitersten. Het midden kan immers ook anders benaderd worden: als centrum van alle dingen.Wie zo kiest voor het midden, kiest voor de plek waar de lijnen samenko- men, de samenhang zichtbaar is en het overzicht over het geheel voorhanden.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.