Balla en het Woud der Legenden

Koningin Numbi en de Witte Leeuwen, Fumo Liyongo en de dans van de drums

Leontine van Hooft

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Balla en het Woud der Legenden

gebonden: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082098730, geïllustreerd, 60 blz., June 2019
Formaat: 31.8 (h) x 23.7 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 572 gram.

Uitgever: GreenDreamWorks

serienaam/reeks: De Kronieken van Ubuntopia

illustrator: Jean- Claude Ngumire

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

'Balla en het Woud der Legenden' is een prachtig geïllustreerd, artistiek kinderboek. Een combinatie van raamvertellingen, stripverhalen en achtergrond informatie, om te lezen, voor te lezen en te herlezen.


Dit boek is geschreven voor alle kinderen die van mooie verhalen houden, en in het bijzonder voor kinderen die een connectie hebben met Afrika. Want juist voor hen is het erg leuk meer te weten te komen over de cultuur waar zij of hun (groot) ouders vandaan komen. In de raamvertellingen worden de verhalen toegelicht en uitgelegd, en in WikiTopia vind je achtergrondinformatie die maken dat de verhalen nog meer gaan leven. Daarom is dit boek zo leuk voor iedereen die meer wil lezen over Afrika. Omdat ze er op vakantie gaan bijvoorbeeld. Of gewoon, omdat ze nieuwsgierig zijn naar werelden en culturen die ze nog niet kennen. Het boek is het eerste in de reeks De Kronieken van Ubuntopia. Deel twee Balla en het Geheim van de Bron is inmiddels ook uitgebracht.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Leontine van Hooft is corporate antropologe en werkt en reist veel in Afrika. Haar eerste boek over de humanistische filosofie Ubuntu (o.a.Mandela)heeft internationale prijzen gewonnen, haar tweede boek over Ubuntu stond in de top 10 van managementboek van het jaar. Zij is inclusief ondernemer, spreker en verhalenverteller.
Leontine ontdekte dat de orale verhaalkunst waarin de ubuntu wijsheid van generatie op generatie overgedragen verdween doordat de ouder generatie uitsterft. Wijsheid die belangrijk is voor identiteitsvorming van jeugd. Zij besloot de verhalen vast te leggen in een serie kinderboeken, voor kinderen die van mooie verhalen houden en speciaal voor kinderen die een connectie met Afrika hebben.
inhoudsopgave- Spannende overkoepelend verhaal
- Stripverhaal Koningin Numbi en de Witte Leeuwen (Legende uit Zuid-Afrika)
- Stripverhaal: Fumo Liyongo en de Dans van de Drums (Legende uit Kenia)
- Kort verhaal: Anansi de Spin en de grote Kalebas
- Paspoort Balla
- Paspoort Aimée
- Middenposter
- WikiTopia (Feitjes over de legendes)
toelichtingFunga Alafia,
Een enkele keer verschijnt er een heel speciaal kinderboek dat door zijn inhoud en vormgeving een speciale plek in je hart verovert. En een speciale plek in de winkel verdient. Balla en het Woud der Legenden is zo'n boek.

Balla en het Woud der Legenden is een prachtig geillustreerd, artistiek kinderboek. Een combinatie van raamvertellingen, stripverhalen en achtergrond informatie, om te lezen, voor te lezen en te herlezen. In het boek vertelt Balla, de Griot, op een moderne en tegelijkertijd magische manier twee verhalen uit Afrika die honderden en honderden jaren oud zijn. Verhalen over liefde, vriendschap, slimheid en leiderschap.

Balla en het Woud der Legenden is geschreven voor alle kinderen die van mooie verhalen houden, en in het bizonder voor kinderen die een connectie hebben met Afrika. Want juist voor hen is het erg leuk meer te weten te komen over de cultuur waar zij of hun (groot) ouders vandaan komen. In de raamvertellingen worden de verhalen toegelicht en uitgelegd, en in WikiTopia vind je achtergrondinformatie die maken dat de verhalen nog meer gaan leven. Daarom is dit boek zo leuk voor iedereen die meer wil lezen over Afrika. Omdat ze er op vakantie gaan bijvoorbeeld. Of gewoon, omdat ze nieuwsgierig zijn naar werelden en culturen die ze nog niet kennen.
Het boek is het eerste in de reeks De Kronieken van Ubuntopia. Het tweede deel verschijnt in het najaar van 2019.En het blijft niet bij boeken alleen: Balla heeft een eigen Facebook-pagina, en er is een website, www.ubuntopia.world, waar je informatie over Balla te vinden is, bijvoorbeeld voor een spreekbeurt of een handleiding om je eigen spreekstok te maken.

Balla en het Woud der Legenden verschijnt 14 juni, zowel in het Nederlands als in het Engels, bij GreenDreamWorks en kost €22,95. Voor die prijs krijgt je klant niet alleen zelf een exemplaar maar sturen wij ook een gratis Engelstalig boek naar een minderbedeeld kind uit de landen waar de verhalen vandaan komen, in dit geval Zuid Afrika en Kenia.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Balla and the Forest of Legends

gebonden: € 22.95
In the book Balla, the Griot, tells two stories from Africa that are hundreds and hundreds of years old in a modern and at the same time ...

Meer boekennieuws op Facebook.