Musical 2.0 (boek) + Les Misérables (film)

een nieuwe generatie

Dennis Piek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Musical 2.0 (boek) + Les Misérables (film)

samengesteld pakket: € 14.95

ISBN: 9789082090222, geïllustreerd, 224 blz., November 2014
Formaat: 20.0 (h) x 20.0 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 612 gram.

Uitgever: TrioMedia

beschrijving

Musical 2.0 - Het boek - Sinds de opkomst van musical in Nederland begin jaren zestig heeft het genre allesbehalve stilgestaan. Met eigen Nederlandse succesproducties als Soldaat van Oranje - De Musical, Hij Gelooft in Mij en Ramses leggen zowel producenten, makers als acteurs de basis voor een nieuwe generatie musicals.

Les Miserables - De film die bekroond is met 3 OSCARS - Met een musical die non-stop in de theaters staat en 20 verfilmingen later is het honderdvijftig jaar oude verhaal van Victor Hugo nog steeds in staat om te imponeren op het witte doek. Het intense acteerwerk en de live gezongen ijzersterke songs in een visueel spektakel maken dat zelfs de niet musical liefhebber de emotionele impact van deze film niet snel zal vergeten.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Dennis Piek werd geboren op 12 juli 1992 in Amsterdam. Al op jonge leeftijd was hij gefascineerd door mooie verhalen en het schrijven daarvan. Iets wat altijd als een rode draad door zijn leven is blijven lopen.

Na de HAVO schreef hij zich in voor een studie Media- & Entertainment Management. Naast deze opleiding maakte Dennis ondertussen naam als theaterrecensent. Vanaf 2009 schrijft hij recensies voor Musical.nl over voorstellingen in binnen- en buitenland. Ondertussen deed hij de nodige ervaring op tijdens zijn redactiestage bij het televisieprogramma Koffietijd, een dagelijkse talkshow op RTL4. Alsof het rond deze periode nog niet allemaal druk genoeg was, werd ook zijn eigen bedrijf TrioMedia B.V. opgericht.

In 2011 volgde hij een programma aan de New York Film Academy in Filmmaking en regisseerde een aantal korte films. In de zomer 2012 ging Dennis terug naar de filmacademie voor een 'screenwriting program' in het hart van de entertainmentwereld: Hollywood Los Angeles. Terug in Nederland besloot hij een universitaire bachelor Theaterwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam te gaan studeren.

Sinds dit najaar ligt zijn allereerste boek in de winkels: 'Musical 2.0'. Het boek werd onder grote belangstelling gepresenteerd op 24 oktober bij Ron Gastrobar, waar tevens het eerste exemplaar werd overhandigd aan Albert Verlinde.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.