Social Media voor medici

Sipke Baarsma; Angele Steentjes

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Social Media voor medici

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082081824, geïllustreerd, 135 blz., November 2013
Formaat: 19.7 (h) x 13.1 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 212 gram.

Uitgever: Esculaap Media B.V.

serienaam/reeks: Voor medici

beschrijving

Facebook, Twitter, LinkedIn en andere platforms bieden de medicus de mogelijkheid om direct in contact te treden met collegas of patiënten. Anders dan informatie-uitwisseling op een statische website of met een weblog, kan via deze social media direct en interactief worden gecommuniceerd: denk bijvoorbeeld aan kennis en ontwikkelingen op het vakgebied delen met collegas en eventueel adviezen geven aan een patiënt of een groep patiënten.
Naast informatie-uitwisseling hebben de moderne media ook een sociale functie. Mensen kunnen steeds online contact hebben met elkaar. Soms leidt dit zelfs tot verslaving. Of gebruikers komen bloot te staan aan de negatieve kanten van de sociale media. Ook daarom is het handig om als hulpverlener op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op dit gebied.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingWat zijn de mogelijkheden van social media op medisch gebied, waar liggen de grenzen van privacy, hoe is wildgroei te beperken? Social media voor medici biedt medische professionals handreikingen mede aan de hand van de richtlijnen van KNMG hoe zij kunnen omgaan met de kansen en gevaren.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.