Geen mannen, maar duivels!

Nederlanders in het Franse vreemdelingenlegioen

Rende van de Kamp

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Geen mannen, maar duivels!

gebonden: € 30.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082080032, geïllustreerd, 328 blz., September 2014
Formaat: 24.9 (h) x 17.2 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 1186 gram.

Uitgever: QV Uitgeverij

beschrijving

In de loop van de geschiedenis traden duizenden Nederlanders toe tot het in 1831 opgerichte Franse Vreemdelingenlegioen. Zij vochten met deze Franse elite-eenheid in tal van bloedige oorlogen. Van de Mexicaans-Franse oorlog in de negentiende eeuw, met de heroïsche slag bij Camerone, tot de Eerste en Tweede Wereldoorlog in de vorige eeuw. Maar ook aan de (koloniale) oorlogen in Vietnam en (Noord-)Afrika en VN-missies over de hele wereld werd en wordt door Nederlanders in dienst van het Legioen deelgenomen. In dit boek worden hun ervaringen veelal uit de eerste hand opgetekend.

Naast uitgebreide aandacht voor de tradities, de cultuur, de loodzware opleiding en de altijd zeer risicovolle inzet van het Legioen, rekent het boek af met enkele hardnekkige mythes, zoals over het zogeheten anonymat (criminelen die in het Legioen schuilen) en het verlies van nationaliteit door legionair te worden.

De lezer van het boek maakt kennis met dappere mannen die werden overladen met medailles of achterbleven op vergeten slagvelden, maar ook met deserteurs en fantasten. Bekende schrijvers en oud-legionairs als Jan Montyn, Richard Klinkhamer, Louis Ferron en Jan Cremer passeren de revue, maar ook veel anonieme Nederlanders die voor de Franse zaak of de wereldvrede hun leven in de waagschaal legden.
Het resultaat is een uniek boek met veel feiten, anekdotes en interviews, gelardeerd met nooit eerder gepubliceerde kleuren- en zwart-witfoto's, dat het échte verhaal vertelt van Nederlanders in het Franse Vreemdelingenlegioen.

Auteur Rende van de Kamp diende zelf zeven jaar lang in het Franse Vreemdelingenlegioen en publiceerde eerder drie boeken over Nederlanders in vreemde krijgsdienst.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Auteur Rende van de Kamp diende zelf zeven jaar lang in
het Franse Vreemdelingenlegioen en publiceerde eerder
Onder vreemde vlag (2006) en Soldaat voor een ander,
deel 1 en 2 (2009).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.