Muziek voorop

Ed De Nève

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Muziek voorop

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789082077926, 224 blz., June 2014
Formaat: 21.1 (h) x 14.9 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 299 gram.

Uitgever: Panchaud

redactie: Rudolf Dekker

beschrijving

Muziek voorop speelt tijdens de Eerste Wereldoorlog in Parijs en aan het front. Het boek is de enige Nederlandse anti-oorlogsroman die na de Grote Oorlog verscheen. Ed. de Nève is het pseudoniem van de schrijver en journalist Jean Lenglet (1889-1961). Jean Lenglet had zelf aan de oorlog deelgenomen als vrijwilliger in het Franse Vreemdelingenlegioen. De roman vertelt het verhaal van een pasgetrouwde Franse arbeider, die uitgroeit tot een held, maar in de loopgraven al zijn illusies verliest, terwijl hij ondertussen vervreemd raakt van zijn vrouw, die in Parijs haar eigen weg zoekt. In deze roman uit 1935 heeft Jean Lenglet ook eigen ervaringen verwerkt.

‘A great Dutch novel, a valuable addition to our knowledge of the literature of the Great War’ (Jeremy D. Popkin, University of Kentucky)
‘Het is een sterk en belangrijk boek, het eerste op eigen beschouwing berustende Nederlandse oorlogsboek. Het is veelzeggend, volledig, en boeiend en schetst de geestelijke verwarring die de oorlog in de samenleving achter het front en in individuele psychologiën teweeg bracht’ (Victor van Vriesland, Nieuwe Rotterdamsche Courant)
‘Het boek heeft een onhollandse bekoring van avontuurlijk-meeslepende levensechtheid’ (Johan Winkler, Het Volk)
‘Het boek doet in geen enkel opzicht onder voor de vroegere wereldsuccessen als Het vuur, Van het westelijk front geen nieuws etcetera’ (Garmt Stuiveling)
‘Een aangrijpend boek vol van diepe tragiek’ P.H. Ritter jr.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.