GIZMO

Een Haags Gabberverhaal

Arthur Blok

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
GIZMO

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082075861, geïllustreerd, 216 blz., June 2021
Formaat: 21.6 (h) x 14.2 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 339 gram.

Uitgever: Mary Go Wild

beschrijving

Tijdens zijn 40-jarige dj-carrière had Ferry Salee (1965) alias Gizmo het allemaal: hits, roem, vrouwen, status en bakken met geld. Nu probeert hij als monteur het hoofd boven water te houden, na een lange reeks foute beslissingen, schulden en drugsproblemen.

‘GIZMO – Een Haags Gabberverhaal’ beschrijft de wilde en avontuurlijke jonge jaren van Ferry Salee. De jongste telg van een groot Indonesisch gezin, blijkt een groot muzikaal talent. Hij zet het op de golven van de gabberhype op een hakkûh. Als onderdeel van het Dreamteam groeit hij uit tot een van ’s werelds populairste dj’s.

Dit fascinerende en meeslepende boek vormt een nieuw puzzelstuk in de roemruchte geschiedenis van de Nederlandse dance. Het schijnt een nieuw licht op Zuid-Holland tijdens de opkomst van house en hardcore, met Rave The City, de Energiehal, de Tempel, Parkzicht en Stad Den Haag Records.

Met o.a. Darkraver, dj Rob, Buzz Fuzz, Irfan van Ewijk (ID&T), Alex van Oostrom, George Ruseler (Rotterdam Terror Corps), Robin Albers (Jaydee), Guan Elmzoon, The Viper en vele anderen.

Arthur Blok (1976) werkte o.a. voor Novum Nieuws en als docent aan de Hogeschool Utrecht. Hij publiceert regelmatig in uiteenlopende Engelstalige media en is hoofdredacteur van The Levant News (www.the-levant.com).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.