Daginzicht agenda 2019 Deel II

de agenda om nooit te vergeten

Stichting Doe Maar Zo; SAAM Uitgeverij

 
 

adresboek / agenda: € 14.95

ISBN: 9789082068894, 200 blz., October 2018 UITVERKOCHT!

Uitgever: HollandRidderkerk B.V.

beschrijving

Verkooppunten
Stichting Doe Maar Zo!
Petra Harks
President Reitzlaan 2
5642 NV Eindhoven
06 11003561
www.daginzicht.nl
info@daginzicht.nl

SAAM Uitgeverij
Anneke Bakker
2e Loosterweg 102
2182 CK Hillegom
0624157478
www.zorgboeken.nl
info@saamuitgeverij.nl

LET OP:
Daginzicht agenda 2019 bestaat uit 2 delen:
Deel I, januari t/m juni 2019: ISBN 978-90-820688-8-7
Deel II, juli t/m december 2019: ISBN 978-90-820688-9-4

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Over de uitgevers:
Daginzicht-agenda is een co-productie van Stichting Doe Maar Zo! en SAAM Uitgeverij.

Stichting Doe Maar Zo! is opgericht door ouders van kinderen met een beperking. De stichting ontwikkelde eerder een schoolagenda voor kinderen met ernstige taal-spraakproblemen en/of autisme. Vervolgens is daginzicht ontwikkeld, speciaal voor ouderen met een geheugenprobleem. Daginzicht is in 2010 genomineerd voor de Nationale Zorgvernieuwingsprijs.

SAAM Uitgeverij publiceert boeken op het gebied van zorg, welzijn en onderwijs. SAAM wil vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid kennis en informatie delen. Het gaat hierbij om boeken en publicaties die indringende onderwerpen aansnijden, herkenbaarheid bieden, nieuwe inzichten aanreiken of gewoon prachtig zijn om te lezen.
toelichtingDe daginzicht agenda is een prikkelarme agenda voor mensen met beginnende dementie, NAH, afasie of andere geheugenproblemen, autisme of slechtzienden. Met de daginzicht agenda helpen we mensen om zo lang mogelijk grip te houden op hun leven. Voor de gebruiker is een agenda een makkelijk te accepteren hulpmiddel, omdat het niet als zodanig wordt ervaren. Voor hen is het gewoon een fijne agenda!

De agenda heeft 1 dag per bladzijde, is ruim opgezet en het papier is stevig. Elke dag is verdeeld in ochtend, middag en avond. Daarbij is extra gelet op leesbaarheid en verminderde taalvaardigheid. De dag is herkenbaar aan een kleur. 1 Jaargang bestaat uit 2 delen: januari t/m juni en juli t/m december. Mensen met een geheugenprobleem hebben grote behoefte aan duidelijkheid. Zij willen niet afgeleid worden door gisteren of morgen en ook niet door illustraties. Zij willen maar één ding: een helder zicht op vandaag.

De daginzicht agenda heeft een uitgekiend prikkelarm ontwerp voor optimale duidelijkheid. De agenda is ontwikkeld in nauwe samenwerking met gebruikers, mantelzorgers en professionals (artsen, ergotherapeuten en ervaren zorgverleners).

Belangrijkste kenmerken:
o    prikkelarm, dus zonder overbodige informatie
o    1 dag per pagina
o    indeling in ochtend / middag / avond
o    royaal formaat (15 x 21 cm)
o    veel ruimte om te schrijven
o    dag en datum in grootletters
o    aantrekkelijke lay-out
Met de daginzicht agenda ervaren gebruikers een dagstructuur die verwarring zo veel mogelijk voorkomt en daardoor rust geeft.
Deze agenda is uitermate geschikt voor: oudere en jongere mensen met dementie, bejaarden, slechtzienden, patiënten met taalstoornissen (bv. afasie) of autisme en bij verminderde leesvaardigheid.

LET OP:
Daginzicht agenda 2019 bestaat uit 2 delen:
Deel I, januari t/m juni 2019: ISBN 978-90-820688-8-7
Deel II, juli t/m december 2019: ISBN 978-90-820688-9-4

Pictogramstickers
De daginzicht agenda is een hulpmiddel en kan aangevuld worden met een set pictogramstickers en dat is erg handig voor gebruikers die hun afspraken graag visueel voorstellen of moeilijkheden met schrijven ondervinden. De 30 velletjes met telkens 15 stickers worden bijgeleverd in een handig mapje met sluiting dat je kan blijven gebruiken. Stickers apart te bestellen bij uitgevers.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.