Overgewicht en obesitas

de feiten op een rij

Rob van Berkel

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082065909, geïllustreerd, 504 blz., November 2013
Formaat: 24.1 (h) x 17.0 (b) x 3.3 (d) cm. Gewicht: 1028 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders heeft overgewicht of obesitas. Dit leidt niet alleen tot serieuze gezondheidsproblemen maar ook tot hoge zorgkosten. Inmiddels heeft het alarmerende vormen aangenomen en is
iedereen op zoek naar DE oplossing. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Dieetboeken gaan als warme broodjes over de toonbank, het internet staat vol met 'succesformules' en televisieprogramma´s over afvalpogingen scoren uitzonderlijk goed.

Meningen over de oorzaken, gevolgen en behandelingen spreken elkaar echter regelmatig tegen. Zelfs experts zijn het niet altijd met elkaar eens. Er is behoefte aan duidelijkheid. Dit boek geeft die duidelijkheid! Aan de hand van de wetenschap worden uiteenlopende kanten van misschien wel de grootste bedreiging van de moderne samenleving belicht, geanalyseerd en samengevat tot de kern.

Na het lezen van het ruim 500 pagina's tellende boekwerk is de lezer op de hoogte van de vele aspecten van overgewicht en obesitas. Deze kennis is
onmisbaar voor een effectieve aanpak van het probleem en om feiten van fabels te onderscheiden. 'Overgewicht en obesitas' is dan ook een 'must have' voor gezondheidsprofessionals als diëtisten, voedingsdeskundigen, (huis)artsen en gewichtsconsulenten, maar ook voor mensen die zelf kampen met overgewicht.

Rob van Berkel (1978) is diëtist en schrijver van artikelen over
voeding en gezondheid. Zijn speciale aandacht gaat uit naar het
obesitasprobleem en welke methoden wel en niet effectief zijn.

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.