Muis en olifant worden vriendjes

Liesbeth Helsdingen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Muis en olifant worden vriendjes

overig gegevensdrager: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082064506, May 2013, MUL

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

illustrator: Lea Vervoort

beschrijving

"Muis & Olifant worden vriendjes" is het aandoenlijke verhaal van Olifant die een wandelingetje naar het meer maakt maar dan in een nare situatie komt. Daardoor leert hij Muis kennen en worden ze uiteindelijk vriendjes.

Over de schrijfster Liesbeth Helsdingen
Dit verhaal is het eerste uit een serie van 7 boeken van Liesbeth Helsdingen (1963). Liesbeth is docente van een kleutergroep in het basisonderwijs. Ze leest de kinderen met plezier een verhaal voor. Uiteindelijk besloot ze zelf een verhaal te schrijven. Het moest herkenbaar zijn voor de kinderen maar ook leerzaam en grappig en aandoenlijk. Een verhaal waarbij de aandacht niet verslapt en een verhaal dat ze zelf kunnen navertellen. Maar ook een verhaal met een contrast. En zo werd er een bijdehante, slimme, een beetje pinnige en vliegensvlugge muis geboren die zijn vriend vond in de logge, langzame en niet zo slimme maar o zo aandoenlijke olifant.

Over de illustrator Lea Vervoort.
Voor de illustraties kwam Lea Vervoort in beeld, die direct de karakters van Muis & Olifant prachtig wist te treffen in schitterende illustraties.
In alles wat Lea Vervoort (1991) doet gelooft ze dat de wereld nog mooier, gekker, grappiger en verrassender is dan we denken. Ze vindt dat het alledaagse leven duf is en wel wat sprankeling kan gebruiken. Mensen zijn aan het slapen en door de stoflaag die over hen heen is gedaald zien ze de kleine wonderen van de wereld niet meer.
Lea is in 2012 afgestudeerd aan de AKV St. Joost te Breda (NL) als illustrator. Inmiddels heeft ze al meerder onderscheidingen gewonnen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.