Eenvoud van Perfectie

Kleine Gids voor het Spirituele Pad

Ramo De Boer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Eenvoud van Perfectie

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789082063974, geïllustreerd, 140 blz., December 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.2 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 227 gram.

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

serienaam/reeks: Kleine Gids

beschrijving

Het Spirituele Pad
Velen van ons kennen een diep verlangen naar innerlijke bevrijding. Het Spirituele Pad vertrekt vanuit het inzicht dat bevrijding de herkenning van de essentie of natuur van onze geest is. Deze natuur is weliswaar altijd aanwezig, maar door onze emotionaliteit en drukke, afgeleide geest merken we haar nauwelijks op.

Verlichting
De realisatie van de natuur van onze geest ligt binnen handbereik. Het is immers niet iets wat we hoeven te bedenken of creëren, ze is onze diepste geestelijke staat van zijn. Als we tot rust komen en ons bevrijden van onze beperkende conditionering dan is die natuur direct ervaarbaar. Verlichting is het herkennen van de natuur van onze geest en stabiliseren van de herkenning tot een permanente staat van zijn.

De 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling
In deze tweede Kleine Gids beschrijf ik de inhoud en volgorde van het Spirituele Pad. De 4 Fasen van het Pad zijn de Autonome, Psychologische, Spirituele en Rea-lisatie Fase. Hier vind je hun inhoud en de praktische toepassing in je dagelijks leven. Je kunt het gebruiken voor inzicht en zelfreflectie en zien waar je nu bent, wat nog (meer) aandacht vraagt, en hoe je verder kunt gaan op jouw Spirituele Pad naar bevrijding.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ramo de Boer (1957) is geboren en getogen in Amsterdam. Hij heeft een achtergrond in vormgeving (zilversmeden en beeldhouwen). Na een verblijf in India koos hij voor verdere ontwikkeling op het gebied van psychologie, filosofie, psychotherapie en bewustzijn ontwikkeling.

Hij voltooide diverse therapeutische opleidingen, waaronder Lichaamsgerichte Therapie en Gestalttherapie. Aan de Open Universiteit studeerde hij psychologie en filosofie. Zijn spirituele pad kreeg mede vorm als student van Shree Rajneesh (Bhagwan), en Babaji (Herakhan Baba).

Vanaf eind jaren '90 was hij student van de Tibetaans-Boeddhistische leraar Sogyal Rinpoche tot 2014. De laatste jaren richt hij zich vooral op studie en beoefening van het Tibetaans-Boeddhistische Dzogchen onderricht. Naast zelfstudie volgt hij regelmatig Dzogchen trainingen van Alan Wallace.

In 1985 is hij begonnen met het professioneel begeleiden van ontwikkelingsprocessen in therapie en coaching en later als trainer, opleider (van gestalttherapeuten) en supervisor. Zijn praktijk is gevestigd in het centrum van Utrecht.

In 2013 publiceerde hij zijn eerste boek 'De Kracht van Aandacht - Kleine Gids voor het Trainen van Je Geest.'
Voor eind 2021 staat het handboek 'Verlicht Je Leven-Theorie en Praktijk van de 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling' (werktitel) op de planning.

Voor vragen, en uitnodigingen voor lezingen en trainingen mail je naar: info@mindconsult.nu

Meer informatie over therapie, coaching en trainingen vind je op:
www.mindconsult.nu
inhoudsopgaveInhoud

Voorwoord
Inleiding

1. De Eenvoud van Perfectie
2. De 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling
Inleiding 4 Fasen – een perspectief
3. De Autonome Fase
Inleiding
Het Begin
De Magische Subfase
De Mythische Subfase

4. De Psychologische Fase
Inleiding
Voorbij Emoties – Ontmantelen van Emotionele Reactiviteit
Van Onmacht naar Almacht
Liefdevolle Aandacht in Relaties
De Kracht van de Dubbele Ontkenning

5. De Spirituele Fase
Inleiding
Voorbij Gedachten – Ontmantelen van Mentale Reactiviteit
Aandacht voor Aandacht
Voorbij Gedachten is er Rust en Ruimte
Zo Bevrijd Je Je van Lijden

6. De Realisatie Fase
Inleiding
Voorbij het Zelf – Ontmantelen van Reïficatie
Drie Essentiele Punten voor het Trainen van Je Geest
Van Narcisme naar Altruïsme
Rusten in Zijn

Nawoord
Noten
Over de auteur
Literatuurlijst
Bijlagen
toelichtingDit tweede boek in de reeks 'Kleine Gids' verdiept de inhoud en richting van het eerste boek 'De Kracht van Aandacht - Kleine Gids voor het Trainen van Je Geest' (2013). De 4 Fasen van Bewustzijn Ontwikkeling die de auteur hier onderscheid beslaan het hele Spirituele Pad, en worden per Fase theoretisch (wat) en praktisch (hoe) helder uiteengezet. Het doel is een referentie te geven waardoor de lezer zelf in staat is vast te stellen waar hij of zij is in deze ontwikkeling en deze kwalitatief te kunnen beoordelen. Van daaruit kan men zelf de volgende stappen bepalen en toepassen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.