Het sit smart dieet

Annemarie de Vries-Postma; Kees Hein Woldendorp

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082059946, geïllustreerd, 225 blz., January 2019
Formaat: 21.1 (h) x 14.8 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 405 gram.

Uitgever: Vrije Uitgevers, De

trefwoorden: dwarslaesie evidence-based leefstijlgeneeskunde medisch sedentair spinal cord injury voedingsgeneeskunde whole foods plant-based

beschrijving

HET SIT SMART DIEET

HET COMPLETE VOEDINGSPROGRAMMA VOOR ROLSTOELERS

Annemarie de Vries-Postma en Dr. Kees Hein Woldendorp (revalidatiearts)


In een rolstoel zitten levert veel meer gezondheidsproblemen op dan de meeste van ons weten. Als je een dwarslaesie krijgt (of in een rolstoel terecht komt door een andere neurologische reden), wordt je lichaam niet alleen gedwongen om te gaan met de directe impact van je verlamming, zoals fysieke pijn en psychologische stress, maar moet het ook omgaan met biochemische- en hormonale veranderingen die het risico op vele chronische ziekten verhogen.


Wat gebeurt er precies in je lichaam als je in een terecht komt? Wat is de relatie tussen in een rolstoel zitten en insulineresistentie, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, depressie en versnelde veroudering? Wat zijn de juiste koolhydraten voor je? Hoe veel calorieën kun je nog eten? Waarom is een overwegend plantaardig dieet veruit het gezondst als je in een rolstoel zit? Wat zijn makkelijke, lekkere gerechten om te maken?


Het Sit Smart Dieet geeft antwoord op al deze vragen. Het is de ultieme voedingshandleiding voor rolstoelers en hun familie, vrienden, zorgverleners, de gezondheidszorg en medische professionals.


Met dit baanbrekende boek bieden de auteurs een goed en wetenschappelijk onderbouwd alternatief voor de achterhaalde voedingsrichtlijnen in revalidatiecentra en ziekenhuizen. Het is een overtuigend pleidooi voor voeding als onderdeel van de eerstelijnszorg tijdens de revalidatie bij dwarslaesie -in plaats van bijzaak of sluitstuk, zoals tot op heden nog altijd het geval is.


Boordevol heerlijke, eenvoudige en betaalbare Sit Smart – recepten om direct met je gezondheid aan de slag te kunnen gaan!

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)ver de auteur

ANNEMARIE DE VRIES- POSTMA (1969) studeerde rechten, werd daarna het eerste professionele model met een duidelijk zichtbare handicap, is spreker, bestseller auteur, leefstijlgeneeskunde expert en mede oprichter van het AM Weightloss & Lifestyle Medicine Center.

Ze kreeg op haar elfde een dwarslaesie en leidt sindsdien een rolstoelgebonden bestaan. In 1995 werd haar eerste boek gepubliceerd (Ik hou van mij) waarvan ruim 150.000 exemplaren werden verkocht. Postma heeft inmiddels 20 boeken over persoonlijke groei, transformatie en gezondheid op haar naam staan, die in vele talen verschenen.

Met The Sitting Chef bracht ze in 2016 het eerste voedingsboek ter wereld uit voor mensen met een zittende (ook wel 'sedentaire') leefstijl Eerder stond zij met haar eet-en leefstijlboeken Het lichaam is perfect (2006) en Het leven is perfect (2008) al aan de wieg van de tot op de dag van vandaag voortdurende gezondheidshype met "whole foods", green smoothies en plantaardig eten.

Met Het Sit Smart Dieet is ze opnieuw baanbrekend. Niet eerder verscheen er een dergelijk dieetboek voor mensen met een dwarslaesie. De Vries-Postma: 'Ik wil dat mensen met een dwarslaesie, hun familie en de zorgprofessionals gaan zien dat er met voeding grote winst te behalen valt voor mensen met een rolstoel gebonden bestaan'.

Meer informatie:
www.sitsmartdieet.com
www.amlifestylemedicine.com


Dr. KEES HEIN WOLDENDORP (1963) werkt al bijna twintig jaar als revalidatiearts voor Revalidatie Friesland, waar hij verantwoordelijk is voor een klinische revalidatie afdeling, waar mensen na een herseninfarct, met een hersenbeschadiging, neurologische aandoening (zoals MS) of een dwarslaesie revalideren.

Naast de revalidatie van chronische pijnklachten en neurologische aandoeningen, legde hij zich toe op de revalidatie van (beroeps)musici – een onderwerp waarop hij momenteel promoveert. ‘Hoe kan ik bijdragen aan de kwaliteit van leven van deze patiënt?’ Dat is de vraag die hij zichzelf consequent stelt bij iedere patiënt die hij ontmoet. Woldendorp is als revalidatiearts dan ook altijd zoekende naar wat hij zijn patiënten het beste kan adviseren op het gebied van voeding en leefstijl.

Dr. Woldendorp is een veelgevraagd internationaal spreker en heeft vele publicaties in zowel de algemene pers als vakbladen op zijn naam staan.
toelichtingHet SIT SMART DIEET
Gezond eten als rolstoeler

Voedingsdeskundige Annemarie de Vries-Postma (ook wel bekend als “The Sitting chef”) en revalidatiearts Dr. Kees Hein Woldendorp zetten voeding en leefstijl dagelijks in als medicijn.

In Het Sit Smart Dieet laten ze zien wat er precies in je lichaam gebeurt als je in een rolstoel terechtkomt, welke gezondheidsrisico’s dit oplevert en wat je hier met de juiste voeding tegen kunt doen. Laat je inspireren, en leer ook heerlijke maaltijden maken op doktersadvies!


• Wat zijn de juiste eiwitten en koolhydraten voor je?
• Hoeveel calorieën kun je nog eten?
• Waarom is een plantaardig dieet veruit het gezondst?
• Hoe begin je, wat eet je wel, wat eet je niet?


HET SIT SMART DIEET IS PRECIES WAT JE NODIG HEBT!
• Start met de bewezen methode voor het allerbeste resultaat
• Neem de regie over je gezondheid terug
• Voel je beter en zie er beter uit
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.