Handboek leefstijlgeneeskunde voor kinderen

De power van een gezonde leefstijl voor kinderen

Drs. Sultan Duyar; Annemarie de Vries-Postma; Joris Obenhuijsen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek leefstijlgeneeskunde voor kinderen

paperback/ gebrocheerd: € 34.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082059939, geïllustreerd, 125 blz., August 2021

Uitgever: Leefstijl als Medicijn

serienaam/reeks: Leefstijl als Medicijn

beschrijving

Dit Handboek Leefstijlgeneeskunde voor kinderen is bedoeld voor kinderen, ouders, artsen en andere zorgprofessionals om een gezonde leefstijl bij kinderen te promoten.

Het richt zich specifiek op zes specifieke gebieden van Leefstijlgeneeskunde: gezond, lekker en gezellig eten met een overwegend plantaardig dieet, beweging, goede slaapkwaliteit, stressmanagement en een gezond sociale omgeving.

Een gezonde leefstijl in de kindertijd zou het risico op chronische ziekten op volwassen leeftijd kunnen voorkomen. Als we onze kinderen opvoeden met gezonde leefgewoonten, beginnend in de kindertijd, maken we ze klaar voor succes als ze volwassen worden.

Zorgverleners worden, net als ouders en kinderen, blootgesteld aan verscheidenheid aan informatie over de preventie, behandeling en nazorg bij overgewicht, obesitas en diabetes type 2. Hierdoor wordt het steeds lastiger om te bepalen welke behandelingen effectief en duurzaam zijn. Daarom nam de Stichting Dutch Society of Lifestyle Medicine het initiatief voor dit handboek. Het biedt u als zorgverlener state of the art richtlijnen, gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke bevindingen, op het gebied van gedragsverandering, voeding en beweging bij kinderen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.