PIM 2

Pim Fortuyn en zijn partijen

Bert Snel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
PIM 2

paperback/ gebrocheerd: € 29.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082017014, 380 blz., March 2013
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 3.7 (d) cm. Gewicht: 820 gram.

Uitgever: Praag, Uitgeverij Van

beschrijving

Uit de inleiding: Pim 2 gaat over de partijen waarbij Pim Fortuyn was betrokken: Leefbaar Nederland (LN), Leefbaar Rotterdam (LR) en de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Ik beschrijf de periode waarin Fortuyn actief was, maar ook hoe het deze partijen daarna is vergaan. Zelf heb ik LN vanaf januari tot en met december 2002 van binnenuit meegemaakt. De LPF vanaf september 2003 tot en met de ontbinding van de vereniging eind 2007. Met LR kreeg ik in dezelfde periode te maken, maar het meest toen ik (interim)voorzitter was van de LPF. Diverse malen heb ik ledenvergaderingen en bijeenkomsten van deze partij bijgewoond. Aandacht besteed ik aan de campagne van Fortuyn toen hij nog lijsttrekker was van LN en de LPF.

Toen Pim Fortuyn besloot in zee te gaan met LN stond nog niet vast of het ooit iets zou worden. Uiteindelijk bleek Jan Nagel het grootste struikelblok. Als socioloog was ik nieuwsgierig naar
'die club' van Willem van Kooten waar Pim Fortuyn in het najaar van 2001 zijn eerste grote politieke successen behaalde.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.