LOES HAMEL

model • actrice • vrijbuiter

Bart Lankester

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
LOES HAMEL

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789082012170, geïllustreerd, 192 blz., June 2021
Formaat: 21.1 (h) x 14.8 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 435 gram.

Uitgever: Morgenstrand

beschrijving


Als de knappe West-Friese verpleegster Loes Blokker (1938-1974) eind jaren vijftig naar Amsterdam verhuist, raakt haar leven op drift. Ze stort zich in de uitgaanswereld op en rond het Leidseplein, wordt ontdekt als fotomodel en trouwt met acteur Jules Hamel. Met zijn achternaam maakt ze als mannequin furore in binnen- en buitenland.
Haar carrière neemt een wending wanneer Ramses Shaffy haar vraagt voor zijn gezelschap Shaffy Chantant. Met deze spraakmakende muziektheatergroep vestigt ze haar naam als podiumdiva en daarna ook als televisiepersoonlijkheid.
Even snel als haar ster rijst, kiest ze weer voor de anonimiteit. Met een nieuwe partner leidt ze vanaf 1967 een fulltime hippiebestaan. Uiterlijk vertoon en jetset maken plaats voor spiritualiteit en reizen naar het Oosten. Totdat een slopende ziekte voortijdig een einde maakt aan haar enerverende leven.
Loes Hamel wás niet alleen model, ze stond ook model voor de sixties. In deze rijk geïllustreerde biografie neemt ze zelf ook de lezer mee, aan de hand van aangrijpende, vanaf haar ziekbed geschreven herinneringen. Het resultaat is een uniek portret van een boeiende vrouw in een boeiende tijd.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Bart Lankester (1955) is historicus. Na zijn studie was hij een aantal jaren werkzaam in de journalistiek. Momenteel is hij zelfstandig publicist en copywriter. In 2017 debuteerde hij als biograaf met Kom vrouwen, aangepakt! De revolutie van socialiste Trien de Haan.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.