Afvallen met de Wet van Harriët

koolhydraatbeperkt werkt!

Harriet Verkoelen; Emmy Geenen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Afvallen met de Wet van Harriët

paperback/ gebrocheerd: € 15.40

ISBN: 9789082005530, geïllustreerd, 154 blz., February 2016
Formaat: 21.0 (h) x 20.9 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 488 gram.

Uitgever: Prima Vita

redactie: Erwin Wijman

beschrijving

Val af met de Wet van Harriët. Wil jij je graag fitter voelen? Wil je afvallen maar het lukt je maar niet? Of wil je je diabetes beter onder controle hebben met minder medicijnen? Dan is dit boek geknipt voor jou. Gemakkelijk afvallen en nog belangrijker: gemakkelijk volhouden is geen kwestie van minder eten maar van ánders eten. En minstens zo smakelijk en gezond. In het kort komt het neer op minder koolhydraten eten en meer vetten. En hoe lekker dat is, zie je in dit boek aan de heerlijke (en toch makkelijke) recepten van Emmy Geenen. Koolhydraatbeperkt werkt, dat is ook wetenschappelijk bewezen. En het is ook logisch: suikers (koolhydraten) worden omgezet in lichaamsvet en vet niet. Tijdens de opnamen van het Tv-programma RTL Breakfast Club, waarin Harriët als vaste diëtist optrad, ontstond als vanzelf De Wet van Harriët: 'Let op koolhydraten, niet op vet'. Die wet is leidraad in dit boek, waarin veel ruimte voor maatwerk (Koolhydraatbeperking Streng, Matig, Licht) en een apart hoofdstuk over diabetes plus veel tips speciaal voor diabetici over afvallen en medicatieverlaging.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Harriet Verkoelen is diëtist en diabetesverpleegkundige. Eerder schreef ze al de boeken 'Andere gezonde voeding' en 'Echt afvallen doe je zo'.
Andere gezonde voeding verscheen in 2009 en was baanbrekend op dit gebied.
Als expert in de koolhydraatarme leefstijl geeft ze geaccrediteerde bijscholingen aan diëtisten, praktijkondersteuners en huisartsen.
toelichtingTijdens de TV opnamen van het programma RTL Breakfast Club heeft Harriet in alle 10 de afleveringen uitleg gegeven over koolhyraatarme voeding. In hoofdstuk 1 van dit boek komen al deze 10 onderwerpen terug met meer uitleg. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld waarom koolhydraten dikmakers zijn, welke koolhydraten, waarom we juist wel vet moeten eten. Hoe zit het met alcohol, bewegen en etiketten lezen? Er zijn verborgen dikmakers en hoe ga je het volhouden.
Toen de opnamecrew begon te roepen: "Koolhydraatarm is de wet van Harriet", is de titel van dit boek ontstaan.
Een hoofdstuk met uitleg over koolhydraatbeperking licht, matig en streng. En 6 weken dagmenu's.
Voor mensen met diabetes is een speciaal hoofdstuk opgenomen.
Heerlijke en gemakkelijke recepten van hobbykok Emmy Geenen. En tot slot een korte koolhydratentabel.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.