Diabetes overwinnen

Ga voor gezonde koolhydraatarme voeding

Harriet Verkoelen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Diabetes overwinnen

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789082005523, geïllustreerd, 206 blz., April 2019
Formaat: 24.4 (h) x 20.1 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 680 gram.

Uitgever: Prima Vita

trefwoorden: afvallen koolhydraatarm diabetes omkeren

beschrijving

DIABETES OVERWINNEN
Ga voor gezonde koolhydraatarme voeding

Een uniek boek voor jou, jij met diabetes, maar ook voor jouw behandelaar. Alle ins en outs over gezonde koolhydraatarme voeding. Door de focus te leggen op deze leefstijl en niet op medicatie zijn zowel diabetes type 2 als type 1 te overwinnen. Ja, ook type 1: het resultaat is dat bloedsuikerwaarden mooi stabiel worden met veel minder insuline, dat is ook een overwinning!
Bij diabetes type 2 kan medicatie (ook insuline) bij 90% van de mensen worden afgebouwd door een koolhydraatarme voeding. Dat noem ik diabetesbehandeling nieuwe stijl.
Er is één hoofdstuk opgenomen speciaal voor behandelaars met daarin alle uitleg over diabetesbehandeling nieuwe stijl. Ter ondersteuning is een schema opgenomen hoe diabetesmedicatie afgebouwd kan worden, ofwel demedicaliseren.
Een koolhydraatarme voeding is gezonde voeding en voor jouw het beste medicijn.
In dit boek veel informatie, alle ins en outs over koolhydraatarme voeding. En een actieplan hoe te starten.
Met heerlijke recepten van Sonja! Deze staan in een drieluik met flexibele dagmenu’s waarmee je je eigen dag- of weekmenu samenstelt. Ook praktische overzichten voor variatie-ideeën.

Een gezond gewicht, diabetes overwonnen, je zit weer lekker in je vel, en je bent trots op wat je op eigen kracht hebt bereikt.

Koolhydraatbeperkt werkt!

Recensies:
Huisarts Kees-Jan Sluijters, Leusden: “Leefstijlaanpassingen kunnen diabetes type 2 voorkomen en zelfs terugdraaien weet ik uit de ervaringen die ik heb opgedaan in mijn praktijk. Harriet Verkoelen biedt met dit boek een heel praktische aanpak waarmee je meer grip op diabetes kunt krijgen.”

Dr. Ger H. Koek, Maag, darm lever arts, Maastricht UMC: “Ik ben enthousiast over het nieuwe boek van Harriët Verkoelen omdat op een heldere, begrijpelijke, manier wordt uitgelegd waarom verminderen van koolhydraat inname sterk bijdraagt aan een goede gezondheid. Veel patiënten met leververvetting adviseer ik hun voedingspatroon te veranderen en de koolhydraatinname sterk te verlagen. Ze vragen hoe dat moet; dit boek zal helpen het in de praktijk te brengen, niet als een dieet maar als een voedingsgewoonte. “

Huisarts Ellen Kerkhof, Hengelo. “Harriet verstrekt de lezer een helder verhaal over het mechanisme achter het ontstaan van suikerziekte, waardoor de voedingsgerichte aanpak een vanzelfsprekendheid wordt.”

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Harriet Verkoelen is diëtist met 25 jaar ervaring als diabetesverpleegkundige.
Als expert in de koolhydraatarme leefstijl schreef ze eerder al 3 boeken hoe je gezond kunt afvallen door minder koolhydraten te eten. Haar 1e boek hierover in 2009: 'Andere gezonde voeding' was baanbrekend en spraakmakend.
In haar eigen praktijk wordt 90% van de mensen met type 2 en insuline weer vrij van insuline!
Dit gaf haar de bijnaam: Mrs low carb of The Netherlands.
Ze geeft geaccrediteerde bijscholingen aan diëtisten, praktijkondersteuners en huisartsen: 'Koolhydraatbeperking S, M, L. Welke maat heeft je cliënt?'
Ze verzorgt presentaties door het hele land.
toelichtingIedereen met diabetes heeft winst als de koolhydraatarme leefstijl wordt gevolgd. Bovendien is diabetes 2 hierdoor ook te voorkómen.
Bij diabetes 1 is vaak het probleem van enorm wisselende bloedsuikers. Die worden mooi stabiel door de koolhydraatarme leefstijl in combinatie met een lagere dosering insuline.
In haar eigen praktijk wordt 90% van de mensen met diabetes type 2 en insuline behandeling, weer volledig vrij van insuline!
In dit boek staat alle uitleg over de huidige behandeling, die vaak teleurstellend is omdat het om steeds meer medicatie vraagt. Er wordt toegelicht hoe je het zelf anders kunt doen door de koolhydraatarme leefstijl toe te passen. Hoe je dat doet en volhoudt en hoe je ermee begint wordt uitgelegd.
Ook wordt toegelicht wat eiwitten, vetten, vezels en koolhydraten zijn en waar ze in zitten.
De nieuwste inzichten worden toegelicht zoals intermittent fasting. Hoe dit vasten werkt en waarom zou je dat doen?
Koolhydraatbeperking streng, matig of licht, welke past bij jou?
Speciaal voor de diabetesprofessional is een hoofdstuk opgenomen met uitleg over deze 'behandeling' van voeding als leefstijl en hoe je diabetesmedicatie af kunt bouwen.
Er wordt daarin uitgelegd waarom je bij overgewicht géén tekort aan insuline kunt hebben.
Verder vind je er 15 drieluik dagmenu's die eindeloos te combineren zijn.
Tot slot een korte koolhydratentabel.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.