Verstoorde werkelijkheid

Gerjo van der Horst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Verstoorde werkelijkheid

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789081991070, 240 blz., February 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 370 gram.

Uitgever: Uitgeverij Fiola

trefwoorden: arnhem oorlogsroman oorlogstrauma ptss verzet

beschrijving

75 jaar vrijheid
2020: we vieren dat ons land 75 jaar geleden werd bevrijd. De bevrijding was echter niet voor ieder-een een feest. Veel mensen waren getraumatiseerd of dakloos. Slechts een enkeling kreeg adequate psychische hulp. Over één van hen gaat dit verhaal.

Het verhaal
Wanneer psychiater Paul Bremer kort na de Tweede Wereldoorlog de jonge David Poolman op zijn afdeling opneemt, raakt hij door hem geobsedeerd. De jongen is volledig gedesoriënteerd, praat niet en behalve zijn naam is er niets over hem bekend. Paul is vastbesloten de jongen zijn identiteit terug te geven. Hij gaat op onderzoek uit. Zijn naspeuringen helpen David weliswaar verder, maar maken ook dat voor de jongen waan en werkelijkheid steeds meer door elkaar gaan lopen. Pas aan het eind van het boek vallen alle puzzelstukjes op hun plaats en wordt duidelijk welk drama de jongen al die tijd met zich heeft meegetorst.

Ook in onze tijd raken mensen beschadigd door oorlogs- en andere vormen van geweld. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor PTSS (posttraumatische stress¬stoornis). Deze roman laat zien hoe zo’n trauma je leven kan ontwrichten en hoeveel moeite het kost om je er uiteindelijk aan te ontworstelen.

Speciale heruitgave ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.