Onschuld en ondergang

een spannend en meeslepend drama over liefde, leven en dood tegen de achtergrond van de onvermijdelijke ondergang van Europa

Ron Zwart

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Onschuld en ondergang

paperback/ gebrocheerd: € 29.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081988452, 776 blz., December 2014
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 4.2 (d) cm. Gewicht: 930 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

Dit boek gaat over mij, de zoon van Europa. Ik verschuil me tussen de regels. Ik ben de schaduw in de levens van Europeanen. In elk tijdperk wacht Europa op mij. Ik ben Minos, ik ben Alexander en ik ben Julius. Ik ben Karel en Napoleon. Ik verbind culturen. Ik ben een man van het volk en door hen word ik verheven.
Ik ben de keizer, de imperator, de vorst. Verlichting breng ik, als ik volken uit het duister van proletarische knechting leidt. Ik vernietigde de moordzuchtige democratie van Athene, de corrupte Romeinse republiek en de Terreur van de Jacobijnen. Ik maakte een eind aan de Brusselse bureaucratie. Ik joeg de woekeraars uit de tempel. In mij schuilt goed en kwaad. Dus als je me ontmoet, wees hoffelijk, heb sympathie en smaak. Ik ben de held en de vijand. Ik ben Hannibal, Attila en Subutai. Ik ben een halfgod, de zoon van Europa. Ik ben een kruisvaarder, een engel en een duivel. Het verhaal van Europa is een verhaal van mensen, van gewone en ongewone mensen die de draden weven van het veelkleurig tapijt van dit continent. Ze vormen de inslag en ik ben de schering. Ik verschuil me in het weefsel. Ik ben de bijl tussen de roeden.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.