Cultuur doe je zelf!

Concreet aan de slag met organisatiecultuur

Marcella Bremer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Cultuur doe je zelf!

paperback/ gebrocheerd: € 23.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081982535, geïllustreerd, 200 blz., October 2020
Formaat: 23.1 (h) x 19.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 611 gram.

Uitgever: Kikker Groep

illustrator: Marcel Lamers; Roel Ottow

trefwoorden: organisatiecultuur

beschrijving

Wat kan er beter in je organisatie? Wat de doelen of problemen ook zijn: als je niet wilt dat de organisatiecultuur daarbij hindert - ontwikkel dan een cultuur die helpt! De corona-crisis heeft laten zien hoe veranderlijk onze wereld is. Is jullie cultuur er klaar voor?
Gebaseerd op het gevalideerde Concurrerende Waarden Model van Cameron & Quinn, laat dit boek zien hoe je cultuur concreet maakt én ontwikkelt via gedrag. Cultuur doe je zelf: dagelijks, als leidinggevende, maar ook als teamlid en als organisatie samen. Dit praktische boek helpt je daarbij.


Marcella Bremer werkt als cultuurconsultant met organisaties binnen en buiten Nederland. Ze is mede-oprichter van OCAI online, de Positive Culture Academy en Leadership & Change Magazine. Ze publiceerde twee Engelstalige boeken over organisatiecultuur en positief leiderschap en staat sinds 2016 in de top-30 Global Guru lijst voor organisatiecultuur.


Eindelijk een boek waarmee je daadwerkelijk aan de slag kunt met cultuurverbetering in organisaties!
Cees van ’t Wout, Independent Manager bij diverse opdrachtgevers

Dit boek geeft veel praktische handvatten om met het Concurrerende Waarden Model aan de slag te gaan. Naast de nodige theoretische context bevat het veel tips en verhalen.
Marjan de Ruijter, docent HRM en onderwijsvernieuwer bij Hogeschool Leiden


Marcella Bremer deelt diepgaande expertise op het gebied van organisatiecultuur. Ze slaagt er als weinig anderen in om wetenschappelijke kennis te vertalen naar werkvormen die het verschil kunnen maken in de weerbarstige praktijk. Ze vermijdt management cliché’s en is ruimhartig in het delen van aansprekende casuistiek. Actie zonder kennis is roekeloos; kennis zonder actie is futiel. Dit boek helpt praktijkprofessionals kennis en actie zodanig te combineren dat ze intelligente cultuurbouwers kunnen worden. Een aanrader!
Prof. dr. Woody van Olffen – hoogleraar Organisatieverandering en –ontwikkeling – TIAS/ Tilburg University

Een must-read voor iedere leider, adviseur en facilitator die zich met organisatieontwikkeling bezighoudt!
Jan-Dirk den Breejen, auteur van 'De High Performance Organisatie’

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.