Denktekenen

45 tekenopdrachten die kinderen aan het denken zetten

Fabien van der Ham

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Denktekenen

kaartspellen: € 24.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081971775, geïllustreerd, 53 blz., August 2020
Formaat: 20.2 (h) x 16.1 (b) x 2.5 (d) cm. Gewicht: 650 gram.

Uitgever: Uitgeverij Filosovaardig

illustrator: Pieter van Dijken

redactie: Lianne Tijhaar

trefwoorden: creatief denken kinderen denkvragen filosoferen met kinderen kinderfilosofie persoonsvorming tekenopdrachten

beschrijving

Weet jij wat macht is? Of vrijheid, je ziel, de tijd, het nu?

Een simpel antwoord kun je op zulke vragen natuurlijk best geven. Je kijkt gewoon in het woordenboek. Toch voelt zo’n antwoord vaak niet helemaal goed. Want niet iedereen denkt hetzelfde over vrijheid, macht of tijd.

Hoe jij over zulke onderwerpen denkt, kun je onderzoeken door te tekenen. Als je tekent, denk je niet alleen op een logische manier maar ook op een creatieve manier na. Zo ontdek je sneller jouw eigen antwoorden.

In dit spel vind je 45 tekenopdrachten voorzien van denkvragen en uitspraken van andere kinderen waarmee je verder komt dan het woordenboekantwoord. Je kunt de opdrachten alleen doen, maar het is ook leuk om ze samen te doen. Door met elkaar ideeën uit te wisselen krijg je een filosofisch gesprek.

Bij alle tekenopdrachten vind je illustraties van Pieter van Dijken, zodat jij je door zijn tekeningen kunt laten inspireren. En door zijn tekentips, want die krijg je er ook bij!

Denktekenen: voor thuis, de bso en school. Kan samen en alleen. Met en zonder begeleider.

Vanaf 7 jaar.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Fabien van der Ham is sinds 2009 auteur van kinderboeken en ontwikkelaar van lesmaterialen en denkspellen. Sinds 2012 is zij het gezicht achter Filosovaardig.nl. Filosoferen met kinderen is een passie die is voortgekomen uit haar werk met kinderen als kinderboekenschrijfster. “Door de aandacht voor taal en rekenen vergeten we wel eens dat kinderen ook hun eigen denkkracht moeten ontdekken en ontwikkelen. Daarom pleit ik al jarenlang voor meer aandacht voor filosofie voor kinderen.inhoudsopgave- 45 kaarten met teken- en denkopdrachten
- Handleiding
toelichtingWat is macht? Of vrijheid, je ziel, de tijd, het nu? Een simpel antwoord is op zulke vragen natuurlijk best te geven. Het zogenaamde woordenboek antwoord.

Maar toch wil je kinderen meer leren dan een definitie. Want met een definitie weet je namelijk nog lang niet genoeg. Het gaat hier tenslotte om begrippen die voor iedereen een andere betekenis hebben.

Het filosofische denkspel Denktekenen helpt kinderen om op een speelse manier hun eigen antwoorden te vinden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.