Denkdobbelen

Fabien van der Ham

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Denkdobbelen

€ 21.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081971751, geïllustreerd, April 2016
Formaat: 26.4 (h) x 26.4 (b) x 3.0 (d) cm. Gewicht: 781 gram.

Uitgever: filosofiejuf.nl

illustrator: Matty de Vries

trefwoorden: creativiteit filosoferen creatief denken kinderen creatief schrijven denkspellen filosoferen met kinderen kinderfilosofie sinterklaasspel ...

beschrijving

Het spel Denkdobbelen kun je gebruiken om verhalen en gedichten te verzinnen, lekker te fantaseren, toneelstukjes te bedenken, gekke vragen te maken om samen over na te denken, tekenideeën te krijgen en nog veel meer.


Op het bordspel staan vier gedachtenwolken waar je woorden op kunt schrijven met whiteboard stift. Deze kun je ook weer makkelijk uitvegen. De woorden in de wolkjes vormen samen een zin of een vraag. Je stelt deze zinnen of vragen samen door te dobbelen met de dobbelstenen. Het is ontzettend grappig om te doen en ook nog leerzaam.


Door te Denkdobbelen oefenen kinderen op verschillende manieren met taal, worden ze beter in creatief schrijven en heb je verrassend veel gespreksstof om met ze van gedachten te wisselen of te filosoferen.Ook te gebruiken als Sinterklaas uitpakspel! Informatie vind je op de gelijknamige site.- Vanaf vier jaar

- Voor thuis, in de klas of op de bso

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Fabien van der Ham is kinderboekenschrijfster, gastdocent, educatief ontwerper en trainer filosoferen en creatief denken met kinderen.

Ze schreef dertien kinderboeken voor verschillende uitgevers en diverse verhalen, artikelen, columns, lesideeën en gedichten die in bundels en tijdschriften verschenen.

Daarnaast ontwikkelde ze materialen om te filosoferen met kinderen en publiceerde deze met haar eigen uitgeverij zoals de Praatprikkels waarvoor ze in 2012 de Berrie Heesen prijs ontving. Veel van haar producten kun je ook gebruiken om creatief te denken en fantaseren. Zoals het spel Denkdobbelen.
toelichtingDenkdobbelen is het meest creatieve doespel dat er is. Je kunt ermee toneelspelen, dichten, verhalen schrijven, beweegspelletjes doen, uitvindingen maken en nog veel meer.

De fantasie van kinderen wordt zo enorm gestimuleerd.
Bovendien kun je met het spel makkelijk gespreksstof voor filosofische gesprekken creëren. Leuk voor thuis, op school en de bso.

Met dit educatieve bordspel ontwikkelen kinderen spelenderwijs hun fantasie, denken en taal! Door de vele mogelijkheden wordt het nooit saai.

Je kunt met het spel meer dan 31 activiteiten doen.

Behalve voor taalspellen en creatieve activiteiten kun je Denkdobbelen gebruiken als denkprikkel voor denkgesprekken. Ook deze gesprekken prikkelen de fantasie van kinderen.

Je vindt alle spelmogelijkheden uitgebreid en praktisch beschreven op de gelijknamige website.

Basisprincipe
Het basisidee is eenvoudig. Op het bordspel staan vier gedachtenwolken waar je woorden op kunt schrijven met whiteboard stift. Deze kun je ook weer makkelijk uitvegen. De woorden in de wolkjes vormen samen een zin, opdracht of een vraag. Je stelt deze zinnen of vragen samen door te dobbelen met de dobbelsteen. Bij elke activiteit vul je weer andere woorden in.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.