Kan niet bestaat niet

verhalen en gedichten om mee te filosoferen. Met uitgebreide praattips

Fabien van der Ham

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kan niet bestaat niet

gebonden: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081971744, geïllustreerd, 60 blz., November 2015
Formaat: 21.9 (h) x 21.6 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 436 gram.

Uitgever: filosofiejuf.nl

redactie: Elsbeth de Jager

illustrator: Matty de Vries

fotografie: Gea Schenk; Fotalia; Fabian van der Ham

trefwoorden: filosoferen met kinderen filosoferen met kleuters gesprekken met kinderen kinderfilosofie

beschrijving

Verhalen en gedichten om te filosoferen met kleuters.
Met uitgebreide praattips.

Een slijmerig kusjesmonster in de speeltuin, rivieren van chocomel en slagroomsneeuw, een spin die een katapultweb weeft, een koning die nooit de baas is, een poes die naar school moet, een moeder die in een varken verandert; er gebeuren wonderlijke dingen in de verhalen en gedichten van deze bundel.
Allemaal zijn ze te gebruiken als start voor een filosofisch gesprek. Zo kun je eerst gezellig voorlezen en daarna samen nadenken over de bijbehorende filosofische vragen met behulp van de praattips. Behalve praattips staan er ook leuke, creatieve opdrachten bij elk verhaal en gedicht.

Voor wie?
Denkverhalen en -gedichten zijn geschikt voor iedereen die eens op een andere, diepgaande manier met jonge kinderen in gesprek wil gaan, zowel thuis als op school. Dat kan met kinderen vanaf 4 jaar.

Waarom filosoferen?
Het is zeer verrassend om te filosoferen met kinderen. Hun redeneringen zijn vaak ontroerend, origineel, creatief en ook verbazingwekkend slim. Filosoferen klinkt moeilijk en veel mensen menen dat het niet geschikt is voor kinderen, maar dat is onzin. Iedereen kan het, zelfs als je pas vier jaar bent! Sterker nog: het is een aangeboren behoefte om te willen weten hoe het leven in elkaar zit. Kinderen stellen niet voor niets honderden waarom-vragen.

Over de auteur
Fabien van der Ham schreef negen kinderboeken voor verschillende uitgevers en diverse verhalen, artikelen, columns en gedichten die in bundels en tijdschriften verschenen. Sinds 2011 is zij naast schrijfster ook filosofiejuf en ontwikkelt lesmateriaal om met kinderen te filosoferen. Voor haar eerste product de Praatprikkels ontving zij in 2012 de Berrie Heesen Prijs.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichting:met gratis digibord onlineover de schrijver(s)Fabien van der Ham schreef negen kinderboeken voor verschillende uitgevers en diverse verhalen, artikelen, columns en gedichten die in bundels en tijdschriften verschenen.

Sinds 2011 is zij naast schrijfster ook filosofiejuf en ontwikkelt lesmateriaal om met kinderen te filosoferen en geeft dit met groot succes uit.

Voor haar eerste product de Praatprikkels ontving zij in 2012 de Berrie Heesen Prijs.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.