De Essentie van Je Leven

Humphrey Isselt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 

€ -1.00

ISBN: 9789081958356, geïllustreerd, 470 blz., May 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: SIAH-CONSULTING

serienaam/reeks: Brein in Balans

beschrijving

Dit boek is als volgt opgebouwd:
Voorwoord:
Waarin aangegeven wordt wat de beweegreden zijn om dit boek te schrijven.
Leeswijzer:
Hier wordt de opbouw van dit boek beschreven.
Samenvatting:
Deze bevat een korte omschrijving van de inhoud van dit boek.

STAP 1: Het Brein
Dit hoofdstuk beantwoordt de volgende vragen: ‘Is het ‘zelf’ het brein ?; Hoe komt het dat men het linkerbrein is gaan zien als het ‘zelf’? Wat zijn hiervan de gevolgen ?
Wat is het ‘zelf’?

STAP 2: Energie
In dit hoofdstuk wordt dieper ingegaan op het begrip energie in verband met het ‘zelf’. Uitgelegd wordt wat energie in essentie is en dat alles om ons heen uit energie bestaat. Energie als de essentie van het ‘zelf’.

STAP 3: Ziel
Dit hoofdstuk schets een beeld van de ‘ziel’. De ziel wordt in verband gebracht met het ‘ware’ zelf. Wat is dat ‘ware’ zelf ? Hier ga ik dieper in op het begrip ’essentie’, wat ik als basis beschouw voor de ontwikkeling van het ‘zelf’.

STAP 4: Communicatie
In dit hoofdstuk wordt het belang van communicatie uitgelegd aan de hand van de vraag:
Wat is communicatie in verband met het ‘zelf’?

STAP 5: Verbinding
In dit laatste hoofdstuk wordt aandacht besteed aan hoe men ‘zichzelf’ kan ontwikkelen tot een evenwichtiger ‘zelf’, die in staat is tot excellentie.

De boodschap die uitgedragen wordt is:
Men bepaalt zelf wie men is, omdat men eenvoudigweg de keuze kan maken voor wie men wil zijn. Dit ongeacht waar men vandaan komt of wat de opvoeding is geweest. Deze elementen zijn dan wel bepalend voor de vorming van het ‘zelf’, maar hoeven de ontwikkeling van het ‘zelf’ niet in de weg te staan. ‘Ik ben zo, omdat ik zo opgevoed ben’, is alleen dan van belang, als de keuze gemaakt is om zo te zijn en zo te blijven.

De verbinding tussen alle hoofdstukken bestaat uit het volgende:
Feitelijk bestaat het ‘zelf’ uit energie, die door het brein geïnterpreteerd en gecommuniceerd wordt, met het doel het ‘zelf’ in verbinding te brengen met de omgeving.

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe maatschappij kenmerkt zich in toenemende mate door complexiteit. Men kan zich behoorlijk verloren voelen als men zijn levenssituatie en de verwikkelingen in zijn leefomgeving niet begrijpt. Het boek 'De Essentie van Je Leven' richt zich op de essentie van zelf bewust leven. Het boek heeft ten doel het tot inzicht komen van het leven zoals die zich om jou heen afspeelt. Het doel is dat je begrijpt hoe gebeurtenissen in het en in het bijzonder in jouw leven ontstaan, zodat je bewuster 'ruimte' in kunt nemen. Je krijgt inzicht in de werking van je brein,de essentie van energie,de essentie van jouw ziel en de essentie van communicatie zodat jij kunt bepalen wat je nodig hebt in jouw leven. Je kunt overal en altijd bewust jezelf zijn. Dit is Boek I uit de serie Brein in Balans; het vormen van een krachtig en zelfverzekerd 'zelf'.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.