Mijn mama is moe

Floor Cartens

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Mijn mama is moe

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789081957243, geïllustreerd, November 2015
Formaat: 21.0 (h) x 21.0 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 176 gram.

Uitgever: Uitgeverij de Schildpad en de Maan

beschrijving

"Mama is moe"
Een boek over de impact op een gezin met een chronisch zieke ouder.

Onbegrip is misschien wel het vervelendste waar je mee te maken krijgt als je onzichtbaar ziek bent. Hoe kan het dat je niet kunt gaan werken, maar wel met vrienden naar de kroeg kunt om voetbal te kijken? Hoe kan het dat je de ene dag wel kunt stofzuigen en de andere daar gewoonweg de energie niet voor hebt?

Mensen die onzichtbaar ziek zijn, leveren elke dag een gevecht. Zij vechten tegen verwachtingen van anderen en van zichzelf. Ze vechten tegen de beperkingen die zij ervaren en zij vechten tegen het onbegrip.
Ik vind dat het onbegrip voor iedereen met een onzichtbare ziekte de wereld uit moet, zodat voor deze groep mensen de levensvreugde toe kan nemen.

Eén van de middelen om het onbegrip de wereld uit te krijgen is het boek "Mijn mama is moe". Een boek waarin beschreven wordt wat de impact is op een gezin waarvan één van de ouders onzichtbaar ziek is. Wat betekent het voor de kinderen dat hun moeder ze niet naar school kan brengen? Hoe hard zijn kinderen tegen elkaar? Door het lezen van "Mijn mama is moe" zullen kinderen zich bewust worden hoe het is om te leven met de gevolgen van een ziekte. De kinderen zullen zich meer verbonden voelen met hun zieke ouder, of met hun vriendje of vriendinnetje van wie de vader of moeder ziek is.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Onbegrip is misschien wel het vervelendste waar je mee te maken krijgt als je onzichtbaar ziek bent. Hoe kan het dat je niet kunt gaan werken, maar wel met vrienden naar de kroeg kunt om voetbal te kijken? Hoe kan het dat je de ene dag wel kunt stofzuigen en de andere daar gewoonweg de energie niet voor hebt?

Over Floor Cartens:
Floor Cartens is geboren in Roosendaal in november 1985. Als klein meisje had Floor regelmatig "beentje pijn" en ging makkelijk door haar enkels. Wanneer haar moeder naar de dokter ging voor deze klachten werd haar verteld om vooral over haar mollige peuterbeentjes te wrijven en dan zou het vanzelf over gaan. Twintig jaar, vele ontstekingen en klachten verder kreeg Floor in 2010 een ontsteking in haar heup en was zij het beu. Ze wilde weten wat er met haar lijf aan de hand was. De reumatoloog zei dat het "alleen maar het hypermobiliteitssyndroom". Oké, alleen maar HMS. Daar werd Floor mee naar huis gestuurd.


Nu 5 jaar, veel veranderingen en veel confrontaties later vindt Floor dat er iets gedaan moet worden aan het onbegrip dat er nog steeds is voor mensen met een onzichtbare aandoening.
Floor wil zich met ipkia inzetten om het onbegrip voor mensen met een onzichtbare aandoening de wereld uit te helpen, zodat voor hen de levensvreugde toe zal nemen en ook zij kunnen genieten van het leven.

Mensen die onzichtbaar ziek zijn, leveren elke dag een gevecht. Zij vechten tegen verwachtingen van anderen en van zichzelf. Ze vechten tegen de beperkingen die zij ervaren en zij vechten tegen het onbegrip.
Ik vind dat het onbegrip voor iedereen met een onzichtbare ziekte de wereld uit moet, zodat voor deze groep mensen de levensvreugde toe kan nemen.

Eén van de middelen om het onbegrip de wereld uit te krijgen is het boek “Mijn mama is moe”. Een boek waarin beschreven wordt wat de impact is op een gezin waarvan één van de ouders onzichtbaar ziek is. Wat betekent het voor de kinderen dat hun moeder ze niet naar school kan brengen? Hoe hard zijn kinderen tegen elkaar? Door het lezen van “Mijn mama is moe” zullen kinderen zich bewust worden hoe het is om te leven met de gevolgen van een ziekte. De kinderen zullen zich meer verbonden voelen met hun zieke ouder, of met hun vriendje of vriendinnetje van wie de vader of moeder ziek is.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.