Allemaal bijzondere mensen

Mirjam Veltman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Allemaal bijzondere mensen

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 9789081957205, geïllustreerd, 101 blz., September 2012
Formaat: 20.1 (h) x 14.7 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 167 gram.

Uitgever: de Schildpad en de Maan, Uitgeverij

illustrator: Bernard Winsemius

beschrijving

Mensen zijn er overal. Op straat, thuis, onderweg. Single of samen. Met elkaar in contact, kind, jongere en volwassen. Samen of alleen. Met allemaal verlangens, passie voor het leven en de behoefte om te mogen zijn wie we zijn.

Mirjam Veltman (1968), relatietherapeute, presenteert met haar debuut `allemaal
bijzondere mensen korte verhalen van mensen die een luisterend oor nodig hadden. De verzameling bijzondere verhalen is opgetekend uit bijna twintig jaar werken met mensen, waarbij de waarheid is aangevuld met fictie.

Relatieproblemen; gepest worden op school; stress door de combinatie van werk en gezin, angsten en zelfvertrouwen. allemaal bijzondere mensen gaat over hoe elk mens uniek is, met voor iedereen herkenbare verlangens en universele
emoties.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)
Relatietherapeut bij Moon Consultancy in Dordrecht
Mirjam Veltman Relatie en gezinstherapeut bij Moon Consultancy in Dordrecht
Mirjam Veltman is relatie en gezinstherapeut in haar praktijk Moon Consultancy in Dordrecht. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring in ‘de’ hulpverlening en is haar praktijk in 2005 gestart. Zij is getrouwd en moeder van 3 kinderen, waarvan de oudste 2 zelfstandig wonen. In november 2011 is haar boek verschenen: “allemaal bijzondere mensen”.
recensie citaatNBD|Biblion recensie

Bundel boeiende ervaringsverhalen, vermengd met fictie. De Nederlandse schrijfster (1968) was werkzaam als maatschappelijk werkster in de jeugdhulpverlening en is nu gezins- en relatietherapeute en coach. De 37 korte, sobere verhalen, die de besproken persoon centraal stellen, zijn gebaseerd op haar twintigjarige ervaring in de geestelijke zorg. Aan bod komen onder meer kwetsbaarheid, het zoeken naar de eigen identiteit, veerkracht, passie, de stress van vrouwen, verscheurd tussen werk en gezin en (uitgebreid) de ervaringen van een allochtoon meisje. Het brede scala aan ervaringen en de strakke stijl van de verhalen, begonnen als columns in een blog, zorgen dat ze slaagt met dit debuut, ondanks wat gezochte vergelijkingen. Kleurenfoto's uit de privé-verzameling van de schrijfster verlevendigen dit boekje met mooie portretjes. M. Willard (NBD|Biblion recensie)
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.