Een klein deurtje dat weer open kon.

een waargebeurd verhaal over arrogantie, machtsmisbruik en misplaatste solidariteit in de gezondheidszorg en instanties die met de rug naar de patient toe staan. De patient aan zijn lot overlatend

Herman Raaphorst

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een klein deurtje dat weer open kon.

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081953009, September 2012
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 394 gram.

Uitgever: Pumbo.nl B.V.

beschrijving

Een patiënt met longkanker vraagt om een second opinion nadat hij door een longspecialist van een universitair ziekenhuis is opgegeven. De behandeling van de specialist had de zieke volkomen in de war gebracht en de second opinion is dan ook niet meer dan terecht. In de hiërarchie van de ziekenhuiswereld zijn artsen van universitaire ziekenhuizen echter de absolute top. De patiënt krijgt dan ook te maken met het gekwetste ego van de longspecialist. De reactie van de boze specialist is buitenproportioneel want hij weigert verder alle hulp en zorgt er daarmee voor dat de positie van zijn patiënt zo mogelijk nog uitzichtlozer wordt. Als de patiënt denkt dat zijn dagen geteld zijn, doet een onverwachte ontwikkeling het tij keren. Een waargebeurd verhaal over rancune, intriges en een levensgevaarlijke, onderlinge solidariteit in de medische wereld.

Meer teksten en voorbeelden:

inhoudsopgaveEen waargebeurd verhaal over lange tenen, arrogantie, machtsmisbruik en misplaatste solidariteit in de gezondheidszorg en instanties die met de rug naar de patiënt toestaan.toelichtingDe machteloosheid van een ernstig zieke patiënt na onenigheid met een arts van een universitair ziekenhuis en de collectieve boosheid die hem ten deel valt als het hem alsnog lukt zijn leven te redden.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.