Dromen van wildernis

Theo Bosboom

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dromen van wildernis

gebonden: € 36.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081947350, geïllustreerd, 144 blz., September 2015
Formaat: 26.9 (h) x 24.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1060 gram.

Uitgever: Door de bomen uitgeverij

beschrijving

Wat heeft een fotograaf die verslingerd is aan IJsland en houdt van woeste berglandschappen en ongerepte wildernis in vredesnaam te zoeken in Nederland en België? Twee van de dichtstbevolkte landen ter wereld, waar bijna iedere vierkante kilometer door mensen wordt benut en de natuur grotendeels gecreëerd en gereguleerd wordt door de mens. Kun je hier toch ruige, ongerepte natuur ervaren en er spannende foto's van maken?
Het antwoord daarop is ja! Dit boek is het verrassende bewijs. Zo fotografeerde Theo Bosboom op de Veluwe en in de Hoge Venen als de winter op zijn strengst was, onderging flinke stormen op Schiermonnikoog, verdiepte zich in de wonderlijke wereld van waterjuffers, ontdekte de dynamiek van de herfst onder water en legde het herstel van de natuur na een verwoestende brand op de Veluwe vast.
Het levert een gevarieerd fotoboek op, met als rode draad Bosbooms creatieve kijk op de natuur in de Lage Landen. Enkele beelden uit dit boek verschenen al eerder in Nederlandse editie van National Geographic en leverden de fotograaf in 2015 de 1e en 3e prijs bij de Zilveren Camera op.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.