Reizen door landen in opspraak

Royan van Velse

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Reizen door landen in opspraak

paperback/ gebrocheerd: € 9.95

ISBN: 9789081947213, 208 blz., June 2012
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 312 gram.

Uitgever: Ecritures

beschrijving

In dit relaas beschrijft Royan van Velse landen die in de tijd dat hij er verbleef letterlijk of figuurlijk onder vuur lagen. Hij getuigt van humanitaire acties in het gesloten Albanië vlak na de val van het communisme, de burgeroorlog in Liberia en de opvang van vluchtelingen in Ivoorkust. Dieper in Afrika wordt hij als hulpverlener geconfronteerd met etnische conflicten in Rwanda en een moeizaam lopend vredesproces in Angola. Het Midden-Oosten en de verstoorde relatie tussen China en Tibet sluiten de rij.

Het is een emotioneel ooggetuigenverslag van een stukje wereld- geschiedenis. Presidenten, ministers en ook de paus kruisen zijn pad terwijl gastvrije bewoners van verre dorpen vaak het beste van zichzelf laten zien. Wanneer echter de wapens worden opgepakt komt de donkerste kant van de mensheid naar boven.

Het boek zit vol met avontuur en anekdotes. Het geeft aandacht aan de sombere maar vooral ook aan de mooie momenten uit twintig jaar reizen en verblijven in landen die ooit in opspraak waren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.