Het deugdenspel

52 bouwstenen van het karakter

Annelies Wiersma

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het deugdenspel

kaartspellen: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789081946360, geïllustreerd, 54 blz., April 2014
Formaat: 10.4 (h) x 10.3 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 204 gram.

Uitgever: ACT on Virtues

redactie: Marianne Offereins

illustrator: Bart Van der Kraan

beschrijving

Het Deugdenspel maakt je op een speelse en motiverende wijze bewust van de bouwstenen van je karakter. Eigenschappen zoals, eerlijkheid, concentratie, moed en respect worden helder en bondig uitgelegd. Je kunt de 52 deugdenkaarten overal gebruiken: thuis, op school en daarbuiten. Deugden inspireren, confronteren, ondersteunen, troosten, bemoedigen en verbinden. Leeftijd 9 - 99+ jaar.

In 2019 is de kaartenset aangevuld met een 'Deugdenspel Doeboek' dat je leert hoe je de deugdenkaarten kunt gebruiken. Via de website www.keiindeugden.nl worden diverse educatieve materialen aangeboden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Annelies Wiersma ontdekte in 2002 het Canadese The Virtues ProjectTM. Ze was als alleenstaande moeder van een peuter op zoek naar een positieve opvoedmethode. De vijf strategieën van The Virtues Project (manieren om deugden tot leven te brengen) was door de VN geprezen als beste opvoedprogramma voor alle culturen. Dat sprak haar aan. Ze ging ermee aan de slag en maakte er haar werk van. In 2004 introduceerde ze The Virtues Project in Nederland, zie www.virtuesproject.nl en sindsdien helpt ze mensen stil te staan bij deugden in zichzelf en in anderen, omdat het in het leven vaak om deze universele waarden draait.

In 2003 volgde Annelies een communicatietrainer opleiding. Tegenwoordig is ze behalve trainer en Virtues Project Master Facilitator ook uitgever van Nederlands vertalingen van Virtues Project publicaties. Daarnaast heeft ze de afgelopen jaren zelf diverse op deugden geïnspireerde boeken en lesmaterialen geschreven en uitgebracht, o.a. voor kinderopvang en onderwijs. Sinds het voorjaar van 2020 geeft ze daarbij online-trainingen.

Haar motto is (geleend van Gandhi): 'Wees (zelf) de verandering die je (zo graag) wilt zien in de wereld'.
toelichtingHet Deugdenspel maakt je op een speelse en motiverende wijze bewust van 52 bouwstenen van je karakter. Eigenschappen, zoals eerlijkheid, moed en respect, worden helder en bondig uitgelegd met per kaart een korte checklist en een luchtige cartoon. Dit maakt de 52 deugden waar iedereen waarde aan hecht bespreekbaar en praktisch. Bij de kaartenset kun je (los) Het Deugdenspel Doeboek aanschaffen, daarin vind je talloze inspirerende werkvormen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.