Madiba

het levensverhaal van Nelson Mandela

Angela Machiel Guepin

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Madiba

paperback/ gebrocheerd: € 15.95

ISBN: 9789081946308, geïllustreerd, 236 blz., September 2012
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 348 gram.

Uitgever: ACT on Virtues

illustrator: Susanna Redeker

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Prachtig en inspirerend boek voor jongeren met het bijzondere levensverhaal van Nelson Mandela. Ook voor volwassenen die 'De lange weg naar de vrijheid' te lang vinden.

Nelson Mandela is wereldwijd symbool van vrijheid, rechtvaardigheid en verzoening. Van herdersjongen klom hij op tot president van Zuid-Afrika; van 'terrorist' werd hij eregast van koningen en presidenten over de hele wereld. In 1993 kreeg hij de Nobelprijs voor de Vrede.

Mandela streefde naar een land waarin alle mensen ongeacht hun huidskleur zouden kunnen samenleven: een 'regenboognatie'. Daarom zat hij 27 jaar gevangen, waarvan ruim achttien op Robbeneiland. Daar verloor Mandela een deel van het licht in zijn ogen maar niet zijn mildheid, volharding en menselijkheid.

Nelson Mandela schreef zelf zijn levensverhaal, tijdens de lange jaren achter de tralies. Een vriend smokkelde de dichtbeschreven velletjes papier de gevangenis uit. Pas veel later ontstond daaruit zijn boek: 'De lange weg naar de vrijheid'.

In deze historische jeugdroman, die in grote lijnen de autobiografie volgt, leren we Mandela kennen als kind, als actievoerder, als advocaat, als gevangene, als president, en als held.

Natuurlijk kun je dit boek zelf lezen. Samen lezen of voorlezen kan ook. Veel gebeurtenissen
kunnen aanleiding zijn voor waardevolle gesprekken tussen ouder en kind, of tussen
leerkracht en klas. Ook voor volwassenen die de autobiografie te omvangrijk vinden, geeft dit boek een goed beeld van Mandela's leven en werk.

Historische roman
Leeftijd vanaf 12 jaar
www.mandelaboek.nl

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Madiba

paperback/ gebrocheerd: € 24.95
Nelson Mandela is wereldwijd symbool van vrijheid, rechtvaardigheid en verzoening. Van herdersjongen klom hij op tot president van Zuid-Afrika; ...

Madiba

gebonden: € 26.95
Madiba Het levensverhaal van Nelson Mandela Nelson Mandela is wereldwijd symbool van vrijheid, rechtvaardigheid en verzoening. Van herdersjongen ...

Meer boekennieuws op Facebook.