De Gids voor Oemrah en Hadj

Aboe Ismail

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Gids voor Oemrah en Hadj

paperback/ gebrocheerd: € 5.50

ISBN: 9789081939980, geïllustreerd, 39 blz., February 2015
Formaat: 20.8 (h) x 13.1 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 111 gram.

Uitgever: 6upgrades

beschrijving

De gids voor 'Oemrah en Hadj.

Het verrichten van de 'Oemrah (kleine bedevaart naar Mekka) is een daad van aanbidding die sterk aanbevolen is in de Islam. Moslims die de 'Oemrah verrichten komen in aanmerking voor een grootse Beloning van Allah, de Verhevene. De 'Oemrah kan meerdere keren poer jaar verricht worden.

Het verrichten van de Hadj (grote bedevaart naar Mekka) is voor moslims die daartoe in staat zijn een verplichte daad van aanbidding. Eén van de zuilen van de Islam is namelijk het verrichten van de Hadj. Allah belooft degenen van wie de Hadj is aanvaard het Paradijs. De Hadj kan één keer per jaar verricht worden.

Moslims dienen het voorbeeld van de Profeet (vrede zij met hem) te volgenden wanneer zij de 'Oemrah of de Hadj verrichten. Zij moeten daarbij de voorschriften in acht nemen die hij (vrede zij met hem) in acht heeft genomen. Deze voorschriften beschrijft de auteur stapsgewijs in deze gids, zodat bedevaartgangers hun 'Oemrah of Hadj volgens het voorbeeld van de Profeet (vrede zij met hem) verrichten.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Jamal Ahajjaj is Aboe Ismail.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.